'Erbakan yaşasaydı CHP ile olurdu' diyen Karamollaoğlu'na Fatih Erbakan'dan yanıt!

'Erbakan yaşasaydı CHP ile olurdu' diyen Karamollaoğlu'na Fatih Erbakan'dan yanıt!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun 'Erbakan bugün yaşasaydı CHP'nin yanında yer alırdı.' çıkışına Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Muhammed Ali Fatih Erbakan’dan cevap geldi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, katıldığı bir programda 'Bugün Necmettin Erbakan olsa, CHP ile birlikte olur muydu?' sorusuna, 'Hiç tereddüt etmem. Kesinlikle birlikte olurdu.' yanıtını vermiş, Karamollaoğlu'nun bu açıklaması çok tartışılmıştı.

Eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın oğlu Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Karamollaoğlu'nun sözlerine yanıt verdi.

Eski Başbakan babası Necmettin Erbakan’ın hayatta olması durumunda siyasi çizgisinin ne olacağı ile ilgili dönen tartışmalara dahil olan Fatih Erbakan, bugün CHP ya da Cumhur İttifakı’ndan yana olmayacağını belirterek, “Erbakan Hoca’mız hayatta olsaydı aynen Yeniden Refah Partisi gibi tek başına da kalsa Milli Görüş çizgisinden asla ödün vermeden mücadelesine devam ederdi.” dedi.

 

'CHP İLE ASLA AMA ASLA BİRLİKTE OLMAZDI'

 

Erbakan, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

 

'Erbakan Hoca’mız, 6 yaşında çocuklara Kur’an öğretmeyi çağ dışılık olarak niteleyen, ‘Ayasofya camii müze olarak kalmalıydı, cami olmamalıydı.’ diyen, ‘İktidar olursam ilk haftasında İstanbul Sözleşmesi’ni mutlaka geri getireceğim.’ diyen, Osmanlı dönemini ‘bir zulüm dönemiydi’ diye tanımlayan CHP ile asla ama asla birlikte olmazdı.

Diğer taraftan Erbakan Hoca’mız, 20 senede 513 milyar dolar faiz ödeyen, bir senede 300 milyar liranın üzerinde faiz ödemesi yapan, tarımsal desteğe verdiği paranın 20 katını, esnafa verdiği desteğin 30 katını götürüp faize veren, hane halkını, özel sektörü, kamuyu, belediyelerle birlikte adeta boğazına kadar borca batıran Cumhur İttifakı’yla da asla ama asla olmazdı. Erbakan Hoca’mız hayatta olsaydı aynen Yeniden Refah Partisi gibi tek başına da kalsa Milli Görüş çizgisinden asla ödün vermeden mücadelesine devam ederdi.'

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum