Erbakan yüzde 2'lik oyuyla Erdoğan'dan bakın neler istemiş?

Erbakan yüzde 2'lik oyuyla Erdoğan'dan bakın neler istemiş?

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'ın İBB seçimlerinde AK Parti'yi destekleme karşılığında İGDAŞ ve Kent Lokantaları'nın yönetiminin Yeniden Refah Partisi'ne verilmesini istediği iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'ın 12 Aralık’taki görüşmesi sonrası Yeniden Refah'ın İstanbul, Ankara, İzmir, Manisa ve Bursa gibi büyükşehirlerde ittifaka sıcak baktığı öğrenildi.

Cumhuriyet'in haberine göre AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kazanması durumunda Yeniden Refah'ın İGDAŞ ve Kent Lokantaları gibi İBB iştiraklerini istediği öne sürüldü. İttifak sürecinde AK Parti’de olan Sultanbeyli, Sancaktepe ya da Güngören ile CHP’de olan Ataşehir ya da Sarıyer’de Yeniden Refah aday çıkaracak, AK Parti de destekleyecek.

Şu anda AK Parti’de olan ancak kaybetme riski gördüğü Eyüpsultan ve Üsküdar ilçelerinde YRP’den destek istediği iddia edildi. Büyükşehirlerde ise Malatya ya da Konya’da Yeniden Refah adayı ile seçime girebileceği konuşuluyor.
 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.