Erbakan’ın partisi ittifak seçimini açıkladı

Erbakan’ın partisi ittifak seçimini açıkladı

Necmettin Erbakan’ın kurucusu olduğu ve ‘Yeniden Refah Partisi' adında kurulan genel Başkanlığını oğlu Fatih Erbakan’ın olduğu siyasi hareket 31 Mart yerel seçimlerinde ittifak seçimini açıkladı.

Yeniden Refah Partisi, internet sitesinden, 31 Mart seçimlerine dair açıklamada bulundu. Genel Başkan Fatih Erbakan imzalı açıklama şu şekilde:

“Bizler “Yeniden Refah Partisi” olarak, milletimizin ve tüm insanlığın kurtuluşunun tek çaresi olan Milli Görüş zihniyetinin temsilcileriyiz. Tam manasıyla benimsemiş olduğumuz Milli Görüş zihniyetinin, almış olduğumuz siyasi terbiyenin bir gereği olarak, ülkemizi ve milletimizi ilgilendiren hiçbir olaya, özellikle de tüm milletimizin sandık başına gideceği seçimlere ilgisiz ve kayıtsız kalmamız söz konusu olamaz.

ERBAKAN’IN ÇİZGİSİ OLAN TERCİHE GÖRE KARAR VERİLDİ

Ülkemizde çok kısa bir zaman içerisinde “31 Mart Yerel Seçimleri”nin yapılacağı hepimizin malumudur. Milli Görüş Lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız siyasi hayatı boyunca her seçimde mutlaka hayrın kendisi olan Milli Görüş zihniyetinin temsilcisi adayların veya partinin yer alması için en büyük çabayı göstermiş, çeşitli sebeplerle bunun gerçekleştirilememesi durumunda ise hiçbir seçimi boykot etme yoluna gitmeyip, mevcut seçenekler içerisinde “ehven” olanını (hayra daha yakın olanını) belirleyerek bu seçeneği desteklemiştir.

Ülkemizde son 17 yıldır iktidarda bulunan irade; inanç özgürlüğünün sağlanması alanında önemli adımlar atmıştır. İmam Hatip Liseleri’nin, Kuran Kursları’nın açılması, başörtüsü zulmünün ortadan kaldırılması ve milletin inancıyla kavgalı devlet yapısından milletin inancıyla barışık bir devlet yapısına geçilmesi gibi çok önemli hizmetler yapılmıştır. Bütün bunlar; 1000 senedir İslam’ın bayraktarlığını yapmış milletimizi ve bizleri elbette ki memnun etmiş adımlardır, önemli hizmetlerdir.

Devlet kademelerinde, bürokraside bu ülkenin dindar ve inançlı evlatlarının görev almaları, yıllardır süregelen askeri vesayetin kaldırılması da son derece olumlu gelişmeler olmuştur. 20 sene öncesinin Türkiye’sinde bir tane başörtülü milletvekiline dahi tahammül edilemezken, bugün başörtülü milletvekillerimiz, bakanlarımız, büyükelçilerimiz olmuştur ve bu gelişmeler milletimizi de bizleri de ziyadesiyle memnun etmektedir.

MEVCUT HÜKÜMET DÖNEMİNDE ÖNEMLİ HİZMETLER YAPILMIŞTIR

Evet; mevcut iktidar döneminde; İnanç özgürlüğü alanında önemli adımlar atılmıştır, Dış güçlerin ülkemiz ve İslam Alemi aleyhinde attığı adımlara, yaptıkları haksızlıklara en azından sözlü olarak da olsa karşı çıkılmıştır. Köprüler, duble yollar, hızlı tren hatları, hastaneler, okullar, 26 adet yeni havalimanı ve İstanbul 3. Havalimanı gibi önemli altyapı ve üst yapı hizmetleri yapılmıştır. TSK’nin kullandığı yerli ve milli silah ve teçhizatın oranı önemli ölçüde artırılmıştır. Son derece önemli belediyecilik hizmetleri yapılmış, şehirlerimizin çehresi değişmiştir. TOKİ eliyle vatandaşımızın konut sorunu büyük ölçüde çözülmüş. Bunların hepsini takdir ve tebrik ediyoruz ...

Yapılan hayırlı hizmetleri de her zaman takdir etmeye devam edeceğimizi ifade ettikten sonra, önümüzdeki seçimlerin TC Cumhurbaşkanı’nın ve bir anlamda hükümetin seçileceği bir seçim olmadığı, belediye başkanlarımızı seçeceğimiz bir seçim olduğunu, bu nedenle oy verirken ‘belediyecilik hizmetlerinin göz önünde bulundurularak’ oy verilmesi gerektiği gerçeğini de ifade etmemiz gerekir.

Milletimizin 1989 ve 1994’de Milli Görüş belediyeciliği ile, bu efsane hizmetlerle tanışması, Refah Partisi’nin 1995 Milletvekili seçimlerinde birinci parti olmasında rol oynayan son derece önemli bir etkendir. Milli Görüş belediyeciliği öncesinde, “şehir” dendiğinde akla genel olarak 5 madde gelmekteydi; Çöp, Çamur, Çukur, Susuzluk, Hava kirliliği.

SAADET PARTİSİ MİLLİ GÖRÜŞ ÇİZGİSİNDEN UZAKLAŞTI
Ayrıca, Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız’ın vefatından bu yana parti yönetiminin atmış olduğu Milli Görüş prensiplerine ve istikametine aykırı sayısız adımlar nedeniyle milletimizin gönlündeki yerini ve milletimizin teveccühünü her geçen gün biraz daha kaybeden, parti yönetiminin zihniyeti ve davranışları dolayısıyla Milli Görüş çizgisinden tamamen uzaklaşan ve muhalefet bloğu içinde yer alan bir diğer siyasi parti ise, kazanma şansı olduğunu iddia ettiği seçim bölgelerinde Milli Görüş zihniyetine son derece uzak adaylar ile seçime girdiğinden, bu partinin de söz konusu birkaç ilde seçimi kazanması halinde dahi vaad ettiği belediyecilik hizmetlerini sağlaması mümkün değildir.

Bu parti ile ilgili bir diğer önemli husus da; parti yönetiminin birçok seçim bölgesinde ‘gizli’ veya ‘açık’ ittifaklar yaparak, Milli Görüş çizgisine en uzak noktada olan çok sayıda belediye meclis üyesi adayını kendi listesinden aday göstermiş olmasıdır. Bütün bu açık gerçekler dolayısıyla; Milli Görüş beklentisiyle bu partiye verilecek oylar asla Milli Görüş’e verilmiş oylar olmayacaktır. Kısaca ifade etmek gerekirse; bu malum partinin yönetimini elinde bulunduran kadronun yaptığı Erbakan Hocamız’ı ve Milli Görüş’ü temsil etmek değil, “Milli Görüş ve Erbakan Hocamız’ı siyasete alet etmektir”.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.