Erbakan’ın partisinden Cumhur İttifakı’na destek

Erbakan’ın partisinden Cumhur İttifakı’na destek

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart mahalli idareler seçiminde CHP-HDP-İP-Saadet İttifakına karşı Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı aldı.

AK Parti ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı’na sürpriz bir destek geldi. 31 Mart 2019 mahalli iradeler seçimlerine katılmayan Yeniden Refah Partisi’nin Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın partililere, CHP, PKK’nın siyasi uzantısı HDP, İP ve Saadet Partisi’den oluşan ittifaka karşı Cumhur İttifakı’nın desteklenmesi talimatını verdi.

Diriliş Postası’ndan Sabri İşbilen’in haberine göre, Erbakan’ın resmi olarak duyurmadığı karara göre sahada ortak çalışma olmayacak, ortak miting de şimdilik söz konusu değil, ancak Yeniden Refah Partisi’ni destekleyen seçmenler, sandıkta Cumhur İttifakı’ndan yana tercihlerini kullanacak.

YENİDEN REFAH PARTİSİ İLE SP OYLARI DÜŞECEK

Milli Görüş harekatının kurucu Necmettin Erbakan’ın oğlu eski partiyi Yeniden Refah Partisi olarak kurup aktif siyasete atıldı. 24 Haziran öncesi oylarının yüzde 15’in üzerinde olduğunu söyleyen ancak sandıkta yüzde 0.9’u zor bulan Temel Karamollaoğlu yönetimindeki Saadet’in 31 Mart seçimlerin yüzde 0.5’e kadar gerileyebileceği ve 31 Mart’ın ardından tarihe karışabileceği ifade ediliyor.

‘DİN DÜŞMANI CHP’ DİYE TEPKİ GÖSTERDİ

Öte yandan Fatih Erbakan, 24 Haziran seçimlerinden öncede Saadet’in CHP ile kurduğu ittifaka şiddetle karşı çıkarken, Saadet’in bu ittifakla 2-3 milletvekili elde edeceğini, ancak bunun karşılığında Saadet’in oylarıyla “Din düşmanı” olarak tabir ettiği CHP’nin daha fazla milletvekilini Meclis’e sokacağını aktarmıştı.

Erbakan, önceki günlerde Erbakan Vakfı tarafından düzenlenen “Necmettin Erbakan'ı Anma" programında AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile olan yakınlığıyla desteğini göstermişti.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.