Erdoğan, 2 Bakanlığa talimat verdi! SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 3 formüllü zam

Erdoğan, 2 Bakanlığa talimat verdi! SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 3 formüllü zam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'na SSK, Bağ-Kur emeklileri için çalışma yapılması talimatı verdi.

6 aylık enflasyon rakamları kesinleşince SSK, Bağ-Kur emekli zammı yüzde 37,57 olurken, emeklisiyle beraber memur zammı da toplu sözleşme zammı ile yüzde 49,25 olarak kayıtlara geçti. Hükümet emekliye ek zam ve en düşük emekli maaşı için çalışma yapılıyor.

Sabah Gazetesi'nden Dilek Güngör'ün haberine göre; Yüzde 15'lik toplu sözleşme zammı ile memur ve memur emeklisine de yüzde 49,25'lik bir zam uygulanacak. SSK, Bağ-Kur emeklileri ile memur emeklileri arasında 11-12 puanlık bir zam farkı var.

6 aylık enflasyon yüzde 37,57 olarak gerçekleşti. Bu rakam doğrudan SSK, Bağ-Kur emekli zammı olurken, memur ve memur emeklisi yüzde 15'lik toplu sözleşme zammı ile beraber yüzde 49,25'lik zam aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 Bakanlığa SSK, Bağ-Kur emeklileri için çalışma yapılması talimatını verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı teknik, Hazine ve Maliye Bakanlığı ise bütçe çalışmasını gerçekleştiriyor.

Refah payı, seyyanen zam ve kademeli zam seçeneği masada olacak. Son kararı Erdoğan verecek.

Güngör, “Bu hafta en çok konuşulan konu emekli zammıydı. Enflasyon rakamlarıyla birlikte zam oranları da ortaya çıktı. Memur ve memur emeklileri yüzde 49.25, SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklileri yüzde 37.55 zam alacak. İki emekli grubu arasında 11-12 puan fark var. Asgari ücretliye yüzde 49 zam verildiğini düşününce, SSK ve Bağ-Kur emeklileri haklı olarak mağdur olduklarını söylüyor. Hükümet bu konuyu çözmek için çalışıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bir rapor hazırlayacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı da maliyetini hesaplayacak. Sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Ne olacak, derseniz. SSK, Bağ-Kur emeklilerine 11-12 puan refah payı verilebilir."


Siyasetcafe.com


 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.