Erdoğan AB için güvenilmez bir müttefik

Erdoğan AB için güvenilmez bir müttefik

Guardian gazetesi yazarlarından Simon Tisdall, Erdoğan'ın anayasayı Putin tarzında dönüştürmek istediğini, başkanlık sistemini yaratma çabasının birçok Türk tarafından eleştirildiğini yazdı

Guardian gazetesinin önemli yazarlarından Simon Tisdall bugünkü analizinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB nezdinde güvenilmez bir müttefik haline geldiği yorumunda bulundu.


Gazete bugün, Türkiye-AB zirvesiyle ilgili haber ve analizlerine iki tam sayfa ayırdı. Bu sayfalarda gazetenin editoryal kadrosundan ve yazarlarından Simon Tisdall'ın analizi de yer aldı.


Yazı, "Erdoğan: Avrupa'nın güvenilmez müttefiki" başlığını taşıyor.


Simon Tisdall, "Suriye krizinin başından bu yana Erdoğan'ın, Avrupa açısından güvenilmez ve sorunlu bir ortak olduğunu kanıtladığını" yazıyor ve ekliyor:


"Ancak AB'nin onun (göçmen krizi konusunda) yardımına acil ihtiyacı, birliğin onunla ilgili kuşkularından daha ağır basıyor".


'Erdoğan Zaman'la Brüksel'e el hareketi çekti'


Zaman gazetesine el konulmasının, Erdoğan'ın muhalefeti susturmaya yönelik çabalarının son adımı olduğun yazan Tisdall, gazeteye yapılanın tam da AB zirvesinin öncesine denk gelmesine dikkat çekiyor ve şu yorumu yapıyor:
"Aslına bakılırsa Erdoğan, zirvenin arifesinde Brüksel'e el hareketi çekti".


Tisdall, Erdoğan'ın anayasayı Putin tarzında dönüştürmek istediğini, başkanlık sistemini yaratma çabasının birçok Türk tarafından eleştirildiğini yazıyor.


KAYNAK: BBC TÜRKÇE 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.