Erdoğan açıkladı! Ak Parti'nin 20 adayı daha belli oldu

Erdoğan açıkladı! Ak Parti'nin 20 adayı daha belli oldu

Son Dakika...Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir ve Ankara dahil 20 ilin Belediye Başkan adaylarını açıklıyor. İşte ayrıntılar ve adaylar;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir ve Ankara dahil 20 ilin Belediye Başkan adaylarını açıklıyor. İşte ayrıntılar ve adaylar;

Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Birazdan 20 ilin daha adayını açıklayacak.

İşte Erdoğan'ın konuşmasının öne çıkanlar:

"Sancaktepe'de düşen helikopterde hayatını kaybeden askerlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralı askerimize Rabbim'den şifa niyaz ediyorum.

Akdeniz'de son dönemdeki arama faaliyetleri nedeniyle sorunlar çıkar çatışmalarının konusu olmaya başlamıştır. Arkasına Avrupa devletlerini alan Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın davranışları tehlike kaynağı haline gelmiştir. Ülkemizi 12 mil meselesinde Ege'ye ayak basamaz, Kıbrıs'ta kendi haklarını savunamaz duruma getirme girişimleri beyhudedir. Buna engel olmak isteyenlere hadlerini bildirmekte kararlıyız.

"KARADENİZ'İN BİR AN ÖNCE BARIŞ DENİZİ HALİNE GELMESİNİ İSTİYORUM"

"Karadeniz'de ise bir başka gerilim giderek tırmanıyor. Rusya ve Ukrayna arasındaki hadiselerin yeniden alevlenmiş olmasından gerçekten üzüntü duyuyoruz. Hem Rusya hem de Ukrayna'yı yakın dostu olarak gören bir ülke olarak Karadeniz'in bir an önce barış denizi haline gelmesini istiyorum."

"DEAŞ BALONUNU PATLATTIK"

Suriye konusunda ilkeli duruş sergileyen tek ülke biziz. DEAŞ bahanesiyle Suriye topraklarında herkes çıkar peşinde koşarken biz risk alarak sahaya girdik ve terör örgütüne ağır darbe vurduk. DEAŞ balonunu Fırat Kalkanı Harekatı patlatmıştır. Dev aynasında gösterilen DEAŞ'ın nasıl bir proje olduğu Türkiye'nin sahaya girmesiyle görülmüştür. İslam'ın başındaki en büyük dert olan bu örgütü biz çökertmeye başladık. Suriye'de DEAŞ yoktur, DEAŞ görüntüsü altında ülkeyi karıştırmak için yedekte bekletilen donatılan bir takım küçük çeteler vardır."

"TEPKİSİZ KALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL"

"Bir başka oyunda sınırlarımızda oynanmaktadır. PKK'nın Suriye kolunu oluşturan bu terör örgütünün tek hedefi Türkiye'dir. Silahlandıranların derdi terörle mücadele değildir. Tepkisiz kalmamız mümkün değil. Kandil'dekilerin başına ödül koyanlar onlardan emir alanlarla iş tutuyorlar.

"MGK'DA ÖNEMLİ KARARLAR ALACAĞIZ"

"MGK toplantımızda bu meseleleri değerlendirip önemli kararlar alacağız. Oyalama taktikleriyle bizi idare edebileceklerini sananlar artık yolun sonuna geldiklerini görecekler. Müttefik olduklarını söyleyenler ilişkilerimizi geleceğe taşımak isteyenler için bu fırsattır. Teröristlerin önünden çekildikleri takdirde yanımızda olduklarını anlayacağız. Aksi takdirde kendi bekamız için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz."

"Geçtiğimiz cumartesi 40 belediye başkan adayını paylaştık. 20 adet büyükşehir ve il belediye başkanımızın ismini kamuoyuna açıklayacağız. Ardından MGK toplantımıza başkanlık edip değerlendirme yapıp önemli kararlar alacağız. Güney Amerika dönüşü kalan adaylarımızı, ilçe ve belde adaylarımızı açıklayacağız."

"GÜN FIRSATLARI DEĞERLENDİRME GÜNÜ"

"Ekonomide yaz aylarında maruz kaldığımız saldırıların etkilerini siliyoruz. Seçim ikliminin bu olumlu gidişi engellemesine izin vermeyeceğiz. Bazı kesimlerin bekle gör politikasına devam ettiklerini görüyoruz. Gün fırsatları değerlendirme günüdür. Uluslararası yatırımcıların ilgisi örnek olmalıdır. Aralık ayında çok olumlu gelişmeler yaşanmasını bekliyoruz. Turist sayısı 40 milyonu aşıyor, rekor üzerine rekor. Hala tereddütte kalmak bizim insanımıza yakışmıyor. Aralık itibariyle yeni bir istihdam ve yatırım seferberliği başlatarak 2019'a iyi bir giriş yapacağız."

İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLADIĞI ADAY LİSTESİ

AFYONKARAHİSAR – MEHMET ZEYBEK (Ak Parti eski İl Başkanı)

ANKARA – MEHMET ÖZHASEKİ

BALIKESİR – YÜCEL YILMAZ (Karasi Belediye Başkanı)

BİNGÖL – ERDAL ARIKAN

ÇANAKKALE - AYHAN GİDER

ÇANKIRI- HÜSEYİN BOZ

ÇORUM - HALİL İBRAHİM AŞKIN

ESKİŞEHİR - BURHAN SAKALLI

HATAY - İBRAHİM GÜLER

İZMİR - NİHAT ZEYBEKÇİ (Eski Ekonomi Bakanı)

KARAMAN - MAHMUT SAMİ ŞAHİN

KONYA - UĞUR İBRAHİM ALTAY

MARDİN - MEHMET VEJDİ KAHRAMAN

SAKARYA - EKREM YÜCE

SİVAS - HİLMİ BİLGİN

TOKAT - EYÜP EROĞLU

TRABZON - MURAT ZORLUOĞLU

UŞAK - MEHMET ÇAKIN

YOZGAT - CELAL KÖSE

MUŞ - FEYAT ASYA

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.