Erdoğan açıkladı: Elektrik faturalarından TRT Payı kaldırılıyor

Erdoğan açıkladı: Elektrik faturalarından TRT Payı kaldırılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Elektrik faturalarındaki yeni düzenlemeyi duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TRT Payı ve Enerji Fonu kesintilerini kaldırma kararı aldık." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Türkiye salgınla mücadelesine dünyadaki gelişmeleri yakından takip ederek başarıyla devam etmektedir. Salgın yeni dalgalar halinde ilk dönemdeki öngörüleri aşarak insanlığı tehdit etmeyi sürdürüyor.

Türkiye olarak en büyük avantajımız kritik her alanda son 19 yılda sağlık alanında çok güçlü bir altyapıyı kurmamızdır. Bu sayede rahatça ihtiyaçlarımızı karşılayabildik.

Sağlık hizmetlerinde herhangi bir krize fırsat vermedik, vermeyeceğiz. Özellikle hastanelerde sunulan hizmetlerde elbette bazı aksaklıklar olabilir, bunların da önüne geçmek için çalışacağız.

Salgın tedbirlerinin yol açtığı sıkıntıları da normalleşme dönemi ile büyük ölçüde geride bıraktık.

"YÜZ YÜZE EĞİTİM KESİNLİKLE DEVAM EDECEKTİR"

Okullar kapanacak mı tartışması da artık sona ermeli. Okullardaki yüz yüze eğitim kesinlikle devam edecektir.

Salgını ülkemizin gündeminden tamamen çıkarana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Kapanma döneminde verdiğimiz desteklerle vatandaşımızın telafi edilemez sorunlar yaşamasının önüne geçtik.

SAĞLIK BAKANLIĞINA 40 BİN PERSONEL ALINACAK

Sağlık Bakanlığına 40 bin yeni personel alacağız.

Doğal gaz 115 dolar seviyesinden 1500 dolara kadar çıktı. Ancak biz vatandaşlarımızın konutlarda tükettiği doğal gazı halen 150 dolardan veriyoruz.

CHP'YE TEZKERE TEPKİSİ

Son dönemde bu ülkenin ikinci büyük partisi konumunda olan partinin milli çıkarlarımıza yönelik tutarsızlıklarından derin endişe duyuyoruz. Irak ve Suriye tezkeresi konusunda yaşanan tartışmalar bu endişemizi artırıyor.

Türkiye'nin sınır ötesi harekatları siyaset üstü bir konudur. Bu tezkereye hayır demek terör örgütüne can simidi atmaktır.

Tezkereye hayır diyenlerin Yozgat'a gidince Kandil'i yakıp yıkmaktan bahsetmesi de ayrı bir omurgasızlıktır. Meclis'te tezkereye hayır demekle kalmayıp, Kanal İstanbul'u yabancı büyükelçilere şikayet edenlere milletimiz bu ülkeyi emanet etmez.

LÜTFÜ TÜRKKAN'IN ŞEHİT YAKININA KÜFÜR ETMESİ

Neresinden tutsanız rezillik, terbiyesizlik, saygısızlık, alçaklık olan bir skandalla karşı karşıyayız. Kardeşinin gencecik bedeni PKK terör örgütü tarafından paramparça edilen şehit yakınının feryadını onun bacısına en ağır hakaretleri, küfürleri yaparak bastırmaya çalışmak insanlığa sığmaz.

Üstelik bu kişi ve avanesi önce bu olayı bastırmaya hatta şehit yakınını suçlamaya çalıştılar. Ama başaramadılar. Bu kişi o kutlu TBMM çatısı altında bir dakika bile durmamalıdır.

PARTİDEN İHRAÇ EDİLMELİ

Başında bir bayan genel başkanın olduğu partide bu zatın partiden ihraç edilmesi gerekir. Ama ne yazık ki başkan yardımcılığından ihraç edilmiş. Kimi kandırıyorsunuz? Al birini vur diğerine. Bu siyasetçi müsveddesini ısrarla el üstünde tutanların sorumluluğu bu görüntülerdekinden az değildir.

Sadece Ziraat Bankasına 36 milyon dolar borcu olan bu kişi aynı zamanda Kocaeli'nde devlete ait arazileri işgal etmiştir.

İYİ Parti'nin başındaki hanımefendi şehit ailesine, milli ve manevi değerlerimize kıymet vermiyorsa hiç değilse kendi cinsiyetine yönelik bu ağır hakarete tepki vermelidir.

Kadın STK'larına sesleniyorum; illa sizin örgütlerinizden bir kadına küfrederse o zaman mı ses vereceksiniz? Neden bunun hesabını sormak için yollara çıkmıyorsunuz? İlgili ilgisiz her konuda kadın hakları diyerek ortalığı birbirine katanların şehidin bacısına yapılan bu hakaret karşısında sessizliğe gömülmesini de tarihe not ediyoruz.

Ana muhalefetin başına sesleniyorum; şehidimizin kardeşine yapılan bu saygısızlığa nereye kadar sessiz kalacaksınız? Kadın hakları ile ilgili esip gürleyen CHP'de bıraktık genel başkanı hiçbir şekilde tepki gösterilmemesi arka plandaki kirli planın göstergesidir.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.