Erdoğan Amerika’da Trump’a meydan okudu! Bomba Açıklama

Erdoğan Amerika’da Trump’a meydan okudu! Bomba Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’a Amerika’da meydan okudu ve çok konuşulacak ifadeler kullandı. İşte haberin ayrıntıları;

BM 73. Genel Kurulu için ABD’ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta TURKEN Vakfı'nın Gala Yemeği'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında Birleşmiş Milletleri sert ifadelerle eleştirdi.

Tayyip Erdoğan, "BMGK gibi kurumlar Bosna'da, Kosova'da, Ruanda'da, Yemen'de, Filistin'de, Arakan'daki gibi Suriye'de de sessizliğe gömüldü" dedi.

Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından düzenlenen etkinliğe katılan Erdoğan, burada yaptığı açıklamalarında Suriye'deki gelişmeleri değerlendirdi.

Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde Fırat'ın doğusunu da kapsayacak şekilde Suriye'de güvenli bölgeleri genişletmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"ZEYTİN DALI HAREKATINA BENZER BİR ADIM FIRAT'IN DOĞUSU İÇİN DE ATILACAK"

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu (BMGK) görüşmelerine katılmak için ABD'ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, TURKEN Vakfı'nın gala yemeğinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarına benzer bir adımın önümüzdeki dönemde Fırat'ın doğusu için de atılacağını söyledi.

"BM, ARAKAN'DAKİ GİBİ SURİYE'DE DE SESSİZLİĞE GÖMÜLDÜ"

Erdoğan, "BMGK gibi kurumlar Bosna'da, Kosova'da, Ruanda'da, Yemen'de, Filistin'de, Arakan'daki gibi Suriye'de de sessizliğe gömüldü" dedi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı, "Barış şehri, üç semavi dinin mukaddes şehri Kudüs'ü, İsrail'in ihtiraslarına kurban etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

"FIRAT'IN DOĞUSUNU KAPSAYACAK ŞEKİLDE GÜVENLİ BÖLGELERİ ARTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk-Amerikan Yönlendirme Komitesi'nin (TASC) düzenlediği etkinliğe katıldı. Erdoğan buradaki konuşmasında Suriye'de güvenli bölgelerin artırılacağını belirtti.

Erdoğan, "Son İdlib krizinde olduğu gibi, tek bir sivilin dahi burnunun kanamaması için diplomatik alanda yoğun çabalar yürüttük. Bu gayretlerimizin meyvesini almaya da başladık. İnşallah önümüzdeki dönemde Fırat'ın doğusunu da kapsayacak şekilde, Suriye'nin içindeki güvenli bölgeleri artırmaya devam edeceğiz. Ülkemize yönelik terör tehdidi son bulana, Suriye'nin geleceğine kast eden çetelerin kökü kazınana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" açıklamalarında bulundu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.