Erdoğan aniden telefonla aradı Bahçeli Kayseri hakkında ne sordu?

Erdoğan aniden telefonla aradı Bahçeli Kayseri hakkında ne sordu?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi telefonla araması ve konuşmasının 91 saniyesini yayınladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi telefonla arayarak Mustafa Şentop’un TBMM Başkanı seçilmesine verdiği destek için teşekkür ettiğini, Cumhur İttifakının başarısını kutladığını bildirdi.

Telefon konuşmasının 91 saniyesini yayınlayan Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hatay’da seçim otobüsünde halkı selamladığı sırada gerçekleşen telefon görüşmesine ilişkin videoyu sosyal medya hesabı Twitter üzerinden paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefon görüşmesinde şunları kaydetti:

BAHÇELİ KAYSERİ’NİN DURUMUNU SORDU

“Sayın Genel Başkan iyi günler. Kayseri’den Hatay’a geçtim. Neticeyi burada yolda öğrendim. Hemen teşekkür ve tebrik edeyim dedim. Hamdolsun Cumhur İttifakının çok çok güzel ve başarılı bir neticesi oldu. Hep birlikte Allah gayretinizi, gayretimizi artırsın inşallah. Bütün arkadaşlara çok çok selamlar. Sağolun. Kayseri’de Cumhur İttifakı çok iyi çalışıyor. Baktım her iki taraf da çok çok mutlu, çok çok memnun. Katılım da çok iyiydi elhamdülillah.”

AK PARTİ’DEN BAHÇELİ’YE ŞENTOP TEŞEKKÜRÜ

Öte yandan, Mustafa Şentop'un TBMM Başkanı seçilmesiyle ilgili, Bahçeli'ye teşekkür eden AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Sayın Bahçeli'nin tüm kadrosuyla Sayın Şentop'a destek olmasını çok kıymetli buluyoruz" diyerek teşekkür etti.

Turan, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop’un TBMM Başkanlığına seçilmesini değerlendirdi.

Türkiye'nin 90 yıllık demokrasi tarihine bakıldığında, Meclis Başkanlığı seçiminin zaman zaman krizlere sahne olabildiğini belirten Turan, son dönemde başkanlık seçiminin ise partilerin bir araya gelmesiyle  kriz yaşanmadan  aşıldığını ifade etti.

Meclis Başkanlığının Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde daha kıymetli hale geldiğini söyleyen Turan, "Yeni sistemde yasama ve yürütme tamamen  ayrıldı. Yasamanın başında Meclis Başkanı, yürütmenin başında Cumhurbaşkanı olmak  üzere farklı erklerin yürüyüşü olacak. O yüzden yeni dönemde Meclis Başkanımızın Anayasa hukukunu iyi bilen, TBMM Anayasa Komisyonu başkanlığı yapmış bir kişi olmasını özel olarak istedik." diye konuştu.

DEVLET BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, küresel operasyonlara karşı hayata geçirilen Cumhur İttifakı'nın, her kritik aşamada bir araya gelerek sorunları  aşmada büyük bir enerji ortaya koyduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sayın Bahçeli'nin tüm kadrosuyla Sayın Şentop'a destek olması da  Cumhur İttifakı'nın ruhunda olan bir yaklaşım. Çok kıymetli buluyoruz, teşekkür  borcumuz var diye düşünüyoruz. Çünkü 90 yıllık cumhuriyetimizde hep birinci  partilerin içerisinden başkan seçimi olmuş. AK Parti'nin 291 milletvekili var.  Bunun içinden olması kıymetliydi. Sorunsuz, sıkıntısız, üçüncü turda tamamlanan  bir Meclis Başkanlığı seçimi oldu."

SİYASETCAFE.COM 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.