Erdoğan, Anket şirketlerine MHP tabanı 'Niye hayır' diye sorduruyor!

Erdoğan, Anket şirketlerine MHP tabanı 'Niye hayır' diye sorduruyor!

Başkanlık referandumuna bir ay kala AK Parti çalışmalarını hızlandırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Anketler belirleyici” değil dese de, AKP kamuoyu araştırmalarını düzenli olarak yapıyor. ANKA'nın edindiği bilgilere göre; Erdoğan yaptırdığı son

MHP tabanından “hayır” diyecekler ile kendi seçmenindeki kararsızların “hayır” yanıtını arayan AK Parti, gelen yanıtlara göre propagandasını belirleyecek.

 

AK Parti, referandum için yapılan ilk anketlerde özellikle kendi seçmeni ve MHP tabanından gelen hayır tercihinin nedenlerini son yaptırdığı kamuoyu araştırması ile bulmaya çalıştı.

 

KARARSIZ SEÇMEN MECLİS’İN KAPATILACAĞINDAN ENDİŞELİ

MHP’nin güçlü olduğu bölgelerde ve kendi kararsız seçmenine, “Daha önce hangi partiye oy verdiniz, bu referandumda oyunuz ne olacak, niye hayır” şeklinde sorular yöneltti. Üç soruda kararsızların beklentilerini almaya çalışan AK Parti, anket sonucunda sorulara verilen yanıtlarda ortaya çıkan cevaplarda, “Anayasa değişikliği teklifini tam olarak anlayamadıkları, parlamenter sistemin yani Meclis’in kapatılacağı” gibi endişeler taşıdıkları öğrenildi.

 

MHP TABANI PARTİNİN ERİYECEĞİNDEN ENDİŞELİ

MHP tabanından gelen “niye hayır” yanıtları ise, referandumda “Evet” çıkarsa yapılacak ilk seçimlerde partinin eriyeceği ya da yok olacağı endişelerinin yattığı öğrenildi. MHP tabanından anayasa değişikliği teklifine, “niye hayır” yanıtları ise şöyle sıralandı:

“Başkanlık sistemi gelirse MHP erir, parlamenter sistem yok olur. Genel Başkanları Bahçeli’ye olan kırgınlık ve kızgınlık”

AK Parti kaynakları ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sahalara inmesiyle birlikte evet oyları arttığını ileri sürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.