Erdoğan artık statükonun temsilcisi

Erdoğan artık statükonun temsilcisi

2013 İhracat Şampiyonları Ödülleri'ni Erdoğan'ın elinden aldılar. Koç Grubu ile kavgalı oldukları ise dalga dümen. Stratejiden başka bir şey değil.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin düzenlediği İhracat Şampiyonları töreninde 2013 yılında en fazla ihracat yapan ilk 10’un 4’ü Koç Topluluğu Şirketleri’nden oluştu.

 

Türkiye’nin İhracat Şampiyonu TÜPRAŞ, 2’nci Ford Otosan, 5’inci Tofaş, 6’ıncı ise Arçelik oldu. TÜPRAŞ, Tofaş ve Arçelik’in ödüllerini Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç; Ford Otosan’ın ödülünü ise Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Y. Koç Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı.

 

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, KOÇ Topluluğu’nun üretim, yatırım ve istihdama önem vererek, merhum Vehbi Koç’un “Ülkem Varsa Ben De Varım” sözünden hareketle çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

 

-“KATMA DEĞER YARATMAYA AZİMLE VE ŞEVKLE DEVAM EDİYORUZ”-

 

İhracatı artırırken, ithalat oranlarına da dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Mustafa Koç şunları kaydetti:

 

“Dört şirketimizin, ülkemizin ihracat liderleri listesinde ilk 10’da olmaları ve her yıl başarılarını korumaları bize çok gurur veriyor. İhracat odaklı yeni projeler geliştirerek, yeni pazarlar yaratarak ve yeni yatırımlar yaparak şirketlerimiz, uluslararası faaliyetlerini sürekli daha da geliştiriyorlar. Katma değer yaratan ihracata yönelik her türlü faaliyetin, ülkemizin cari açık sorununa önemli bir cevap olduğuna inanıyorum. Cari açığı yapısal olarak düşürebilmemiz için Türkiye'de yaratılan katma değerin de daha yükselmesine ihtiyaç var. Bu çerçevede, hükümetimizin ön ayak olduğu özellikle teknolojiye dayalı ara ürünleri destekleyen yatırım teşviklerini çok önemli buluyorum. Biz de Topluluk olarak yatırımlarımızı cari açığı azaltacak yönde ele almaya çalışıyoruz. Tüpraş’ın bu yılsonunda devreye girecek olan ve cari açığı net 1 milyar dolar azaltmasını beklediğimiz Fuel-Oil Dönüşüm Projesi’ni bu doğrultuda çok önemli buluyorum. Bu vesileyle, her zaman dile getirdiğimiz gibi, ülkemiz için çalışmaya, katma değer yaratmaya azimle ve şevkle devam ediyoruz.“

 

-SEKTÖR BAZINDA BAŞARILAR ÖDÜLLENDİRİLDİ-

 

Törende sektör bazında da başarılar ödüllendirildi. “Kimyevi Maddeler ve Mamulleri” kategorisinde TÜPRAŞ’ın birincilik ödülünü TÜPRAŞ Genel Müdürü Yavuz Erkut, “Otomotiv Endüstrisi” kategorisinde Ford Otosan’ın birincilik ödülünü Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Makine ve Aksamları” kategorisinde TürkTraktör’ün birincilik ödülünü TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı.

 

“Elektrik Elektronik Hizmet” ve “Makine ve Aksamları” kategorilerinde Arçelik’in ikincilik ödüllerini Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu alırken; “Otomotiv Endüstrisi” kategorisinde Tofaş’ın üçüncülük ödülünü ise Tofaş Genel Müdürü Kamil Başaran, “İklimlendirme Sanayii” kategorisinde Arçelik LG’nin üçüncülük ödülünü Arçelik – LG Finans Direktörü Burhan Murzoğlu aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.