Erdoğan: Atatürk ortak değerimizdir

Erdoğan: Atatürk ortak değerimizdir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu’nun mezuniyet töreninde çok önemli açıklamalarda bulundu ve Atatürk ile ilgili sarf ettiği cümleler kamuoyu tarafından takdirle karşılandı. İşte ayrıntılar;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreninde flaş açıklamalarda bulundu ve birlik beraberlik mesajı verdi.

15 Temmuz’dan darbe girişiminin ardından Kara Harp Okulu’nun ilk mezunlarını verdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu şerefli kurumu kirleten darbecilerin tamamı tasfiye edildi. Biz önce eski sistemi tümüyle tasfiye ettik, tek çatı altında birleştirdik. Asli görevi olan subay yetiştirme odaklı olarak yeniden yapılandırarak eğitim öğretim faaliyetine başladık. Tek bir gayesi vardır. O da, TSK'ya en iyi, en donanımlı subayları yetiştirmektir. Harp Okullarımıza bunu dışında misyon biçmeye kalkanlara kesinlikle izin vermeyeceğiz. Biz aynı tecrübeleri tekrar tekrar yaşama yanlışına düşemeyiz. Tamamen yerli, milli bir yapıyı buralara hakim kıldığımıza inanıyorum” diye konuştu.

BU ORDU TÜRK MİLLETİNİN ORDUSUDUR

Harp okullarına yapılan müracaatların seneye artacağına inandığını ifade eden Erdoğan, “Bu ordu darbecilerin ordusu değildir. Bu ordu FETÖ'cülerin ordusu hiç değildir. Bu ordu şu veya bu yabancı kurumun ordusu hiç değildir. Sadece ve sadece Türkiye'nin, Türk milletinin ordusudur. Bu sancak tıpkı bayrağımız gibi, ezanlarımız gibi gerektiğinde canımız pahasına korumamız gereken namusumuzdur” dedi.

ATATÜRK ORTAK DEĞERİMİZDİR

Açıklamalarına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimiz Peygamber Ocağı olarak nitelediği bu şanlı yuvaların şu veya bu kesime değil bizatihi kendisine ait olduğunu çok iyi biliyor. İslam dünyasında hiçbir ülkenin askerine ‘Mehmetçik’ denmez ama dikkat edin bizim askerimize Peygamberimizin ismiyle müsemma ‘Küçük Muhammed’ anlamına ‘Mehmetçik’ adı verilmiştir. Tıpkı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm milletimizin ortak değeri olması gibi ordumuzda hepimizindir” ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.