Erdoğan Atatürk'ten daha fazla seviliyor!

Erdoğan Atatürk'ten daha fazla seviliyor!

15 Temmuz etkinliğinde gereksiz polemik!

  15 Temmuz etkinliğinde gereksiz polemik!


Manisa Celal Bayar Üniversitesi tarafından organize edilen 'Türkiye'de Darbeler ve 15 Temmuz Darbe Girişimi' konulu panelde konuşma yapan Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya, "Bugün Recep Tayyip Erdoğan, bizim milletimiz tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk kadar sevilmektedir belki daha da fazla" ifadelerini kullandı.

Manisahaberleri sitesinin haberine göre, '15 Temmuz Fotoğraf Sergisi' açılışının ardından başlayan panele; Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Garnizon Komutanı Albay Güven Dere, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Gümüş ve Prof. Dr. Birol Kovancılar, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, il müdürleri, öğretim üyeleri, idari personel ve Manisalılar katıldı.
 
 
 
 
 
ATATÜK-ERDOĞAN KARŞILAŞTIRMASI

Panelin bir değerlendirmesini yapan Panel Moderatörü Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya, "Hiç şüphesiz 15 Temmuz'da yapılan mücadele, bir istiklâl ve istikbâl mücadelesidir, bir milli mücadeledir. Bugün Recep Tayyip Erdoğan, bizim milletimiz tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk kadar sevilmektedir belki daha da fazla! Bu, halkın liderine inanması ile izah edilebilir. Ben Mithat Cemal Kuntay'ın 'Mehmet Akif' kitabını özellikle getirdim. Orada kısa bir anektod var. Mithat Cemal Kontay Mehmet Akif'e İstiklal Marşı'nı yazdıktan sonra soruyor: "Akif, sen Çanakkale Savaşları döneminde de şiirler yazdın ama o şiirlerinde kurtuluştan bu kadar emin değildin" diyor. Akif de, "Başımızdaki lideri kim görse inanırdı" diye cevap veriyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da, "Biz canımızla, kefenimizle yola çıktık" dedi ve bu millet ona inandı, bu darbeyi engelledi. Bu millet liderine inanınca peşinden gidiyor ve geleceğe böyle güzel bir miras bırakıyor. Gazilerimizi saygıyla, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Onları unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız" diye konuştu.

Profesörün neden böyle bir karşılaştırma yaptığı anlaşılmazken, CBÜ basın birimi de haberi servis ederken 'belki daha da fazla!' ifadelerini haber metninden çıkardı.
 
 
 
siyasetcafe.com
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum