Erdoğan: Bunlar cemaat değil örgüt

Erdoğan: Bunlar cemaat değil örgüt

Malatya'da konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hedefinde yine cemaat vardı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim durağı Malatya'da konuştu. Erdoğan, konuşmasında "Bunlar cemaat değil, örgüt" sözleriyle Gülen cemaatini eleştirdi.

 

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

 

"Başbakan Niğde’de kendisine itiraz eden bir kadını tersledi diyor. Bunlara cemaat demeyin. Bunlar örgüt. Diğer cemaatlere hakaret etmiş olursunuz. Neymiş dedim, videosunu açıp baktım. Bir Anadolu kadını bana isyan etmiş bende ona ‘Hangi yüzle buraya geldin’ demişim. Haberi böyle veriyorlar. Bu işin aslı nedir diye düşündüm. Orada bazı ablaların kapıları dolaşıp, AK Parti’te oy vermeyin demesini duymuştum. Eğer sizin kapınızı da gelirse, sen hangi yüzle buraya geldin diye sorun demiştim. Meğerse onu bunlar bu şekle dönüştürüyor. Ben şimdi Malatya’daki hanım kardeşlerime soruyorum, kapınıza geldiler mi? Bunlara ne yapıyorsunuz?  Sen bu ülkede Ak Parti iktidarının yaptıklarını görmüyor musun? Bunlara bunu söylemek lazım. Sen bakan kör müsün?Senin kalbin mühürlenmiş hadi güle güle.

 

 Senin hocan bizim ülkemizde benim kız yavrumun üniversiteye baş örtülü gitmesini engelleyen insandır. Onlarda bu tür fetvalar kolay.Alkol mü alacaksın, alabilirsin. Niye? Gaye için her şey meşrudur. Bir yere gelebilmek için her şey meşru. Bize omurgalı, adam gibi adam lazım.

 

İşte bunu almışlar başbakan mitingde bir kadına hakaret etti diye haber yapıyorlar. Bu nasıl Müslümanlık? Sevgili peygamberimizin en sevmediği şey yalandır. Bunlarda yalan, fetna fesat var. Bunların hiçbirinin Müslümanlık değeri yok. Yalan söylemek ne zamandan beri mübah, meşru oldu. Rüya görüyorlar bunlar. Pensilvanya’ya soruyorlar. Tweet atalım. Peygamber efendimiz demiş ki tweet'leri iki katına çıkaralım. Soruyorlar, sorunca Pensilvanya diyor ki, evet çıkarın. Yalanları montajları 10’a katlayın diye rüyanızda mı gördünüz? Biz belli kısım medyanın bu oyunlarını iyi biliriz. Çok gördük bu tuzakları. Hem Müslümanım diyeceksin hem de ekrana çıkıp yalan söyleyeceksin.

 

Hiç şaşırmadık. Bunlar değil mi? Peygamberimizi miraçtan inidirip kamyonete bindirenler. Ekrandan böyle yalan söylemiyorlar mı? İşte böyle  montaj da yaparlar. Ne diyor? Hz. Cebrail parti kursa ona da oy vermem. Ama Kılıçdaroğlu'na, Bahçeli'ye verin. Bu nasıl bir anlayış? Bunlarda sınır kalmadı. Helal ve haram yok. İşte onun için Malatya'daki, Türkiye'deki dünyadaki bu yapının içindekilere sesleniyorum: Bu yapı sizin emeğinizi , halis duygularınızı istismar ediyor. 24 gün var. Hanım kardeşlerim siz bizim ablalarımızsınız. 24 gün kapı kapı dolaşmaya var mısınız? 30 Mart'ta sandıkları patlatırcasına büyükşehirleri ve ilçeleri alacağız.

 

Kendi ülkesinin aleyhine çalışan bu yapıyla artık aranıza mesafe koyun. Anneler, babalar çocuklarınızı bunların dershanelerinde okuyorsa, çekin alın. Bize devlet okulları yeter. Bunlar sülük gibi emiyorlar.  Sülük bunlardan faziletlidir. Sülük zararlı kanı emer. Bunlar faydalı olanı emiyor. Arada böyle bir fark var. Artık biz devlet okullarında, hafta sonları takviye kursu da vereceğiz. Bununla ilgili hazırlıklar yapılıyor. Düşman bir ülkeyi işgal etmek istediğinde nereye saldırır? Yollara, havaalanına cumhurbaşkanına, başbakanına, bankalara, huzura, geçmişte yapıldığı gibi başörtüsüne saldırır.

 

Kriptolu telefonları bile bu zalimler dinlediler. Bir başbakanın telefonunu dinleyemezsin, bu gazeteler de bunun servisini yapıyor. Bunlar 3. havalimanını yapan mütehattilere saldırdılar.

Bunların bu vatanı sevmek diye bir derdi yok. 100-150 milyon kapasiteli yapacak bu beş tane firmanın önünü kesiyor bunlar. Demek ki avantalarını alamadılar, dert bu.

 

Şimdi bizim başbakanlık binasını durdurmaya çalışıyorlar. Siz nasıl bir yargı mensubunuz. İşte ben yargıdaki bu türlere karşıyım. Yoksa yargının içinde adil insanlar da var. Bunlar MİT'e de saldırdı, bunlar Marmaray'a da saldırdılar. Şimdi utanmadan sıkılmadan Marmaray'dan geçiyorlar.

 

'Gezi olaylarında samimiydik' diyorlar. Ne samimiyeti? Geçin o işi, geçin. Bizim iktidarımız 12 yılda 3 milyar fidan ve ağaç dikti bu ülkeye. Ama bunların çevrecilik diye bir derdi yok. Bunlar terör örgütüyle beraber çalışıyorlar. bunlar yaktılar, yıktılar. Elinde molotofla dolaşanlara bu Kılıçdaroğlu 'sevgili evlatlarım' diyor.

Bunlar artık dini bir örgüt değil, tamamen siyasi bir örgüttür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.