Erdoğan çağrı yapmıştı! Bahçeli'den astronot yerine ilk isim önerisi geldi

Erdoğan çağrı yapmıştı! Bahçeli'den astronot yerine ilk isim önerisi geldi

MHP Lideri Devlet Bahçeli, uzaya gidecek astronot için Türkçe isim önerisinde bulundu.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan uzaya gidecek Türk astronota bir isim bulunması çağrısı yapmıştı. İlk öneri MHP Lideri Devlet Bahçeli'den geldi.

‘Güzel bir isim olabilir mi? Cacabey’ dedi. Kırşehir'de bir medrese inşa ediyor ve gök bilimle ilgili çalışma yapıyor. O çerçevede Cacabey'i önerdiğini açıkladı.

 

ERDOĞAN İSİM ÇAĞRISINI BU SÖZLERLE YAPMIŞTI

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gelin Türk yolcularına Türkçe bir isim bulalım tabi sadece dil bilimciler değil 83 milyon vatandaşımız da özgün fikirleriyle bu arayışa ortak olabilir" dedi. Erdoğan'ın bu çağrısı sosyal medyada ilgi odağı oldu. ‘Gökyüzüne bak ayı gör’ etiketiyle binlerce paylaşım yapıldı.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: AY’A ULAŞARAK SERT İNİŞ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gökyüzüne bak ayı gör” ifadeleriyle Türkiye’nin ilk Milli Uzay Programı’nı açıkladı. Erdoğan, “Milli Uzay Programı’ndaki birinci ve en önemli hedefimiz Cumhuriyetimizin 100. yılında Ay’a ilk teması gerçekleştirmektir.

Son hedefimiz bir Türk vatandaşını uzaya göndermektir” dedi. Erdoğan, "İnşallah Ay’a gidiyoruz. İlk aşamada 2023 yılı sonunda yakın dünya yörüngesinde ateşleyeceğimiz kendi milli ve özgün hibrit roketimizle Ay’a ulaşarak sert iniş gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.