Erdoğan Diyarbakır'da 'Biji Serok Erdoğan' sloganı altında konuştu

Erdoğan Diyarbakır'da 'Biji Serok Erdoğan' sloganı altında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da “Bismil Ovası Tarımsal Sulama Tesisleri, Diyarbakır Tekstil OSB 30 Fabrika, 4. Otosanayi Sitesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Açılış Töreni”ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "KCK, PKK, PYD, HDP'siyle hep birlikte benim Kürt kardeşlerimin iliğini sömüren bu çete, son bin yıldır bu bölgenin, bu halkın başına gelmiş en büyük musibettir. Hangi demokraside, devletin yatırım, hizmet için gönderdiği ödenekler yollara mayın döşemek için kullanılır? Geçmişte uzunca bir dönem adı zulümle, işkenceyle, insanlık dışı muameleyle anılan Diyarbakır Cezaevi'ni yakında boşaltıyor, kültür merkezi olarak hizmete sunuyoruz. HDP'nin İstanbul ve diğer şehirlerde CHP'ye verdiği desteğin nedeni ideolojik akrabalıktır. Hukuk ve ekonomi reformlarımızla, hak ve özgürlük açılımlarımızla, aynı çizgide yolumuza devam ediyoruz." dedi.

"13-14 YAŞINDAKİ KÜRT KIZLARIMIZI DAĞA KAÇIRANLAR BUNLAR DEĞİL Mİ?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "13-14 yaşındaki Kürt kızlarımızı dağa kaçıranlar bunlar değil mi? Bunlar hangi edepten, namustan bahsediyorlar? Bunlarda ne edep ne namus var." ifadelerini kullandı.

Erdoğan şunları söyledi:

"Artık ülkemizde işleyemedikleri cinayetlerine orada (Irak'ın kuzeyinde) başladılar. Çünkü bunlar Kürt düşmanı, insanlık düşmanı, coğrafyamızın ve medeniyetimizin düşmanı. Utanmadan, sıkılmadan, yüzleri kızarmadan hala 'barış, kardeşlik, hukuk, demokrasi' diyorlar. Siz bu kavramları en son ağzına alacak kişilersiniz ey HDP. Dün akan kanı sürdürmek için çözüm sürecini baltalayanlar şimdi CHP ile iş birliği yapıyor. Tek dertleri var, o da Erdoğansız, AK Partisiz bir Türkiye."

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da AKP Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda konuşurken sık sık "Biji Serok Erdoğan" yani "Yaşasın Başkan Erdoğan" sloganları ile kesilmesi dikkat çekti.

Diyarbakır ziyareti ile aynı anlarda ABD'den dikkat çeken bir hamle geldi.

Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Wayne Marott terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'li bir teröristin paylaşımını aktardı.

ERDOĞAN'A YANIT GİBİ MANİDAR PAYLAŞIM

YPG'li teröristin "SDF, Suriye'de terörle mücadelede en disiplinli ve başarılı güç haline geldi. Fotoğraflar, Kuzey Suriye'deki yeni kayıtlı savaşçılarımızdan bazılarını gösteriyor." ifadelerini paylaşan Albay Marott şu notu düştü:

"SDF eğitildi ve IŞİD'i yenmek için Suriye vatandaşlarını desteklemeye hazır. Sayısız uzun yoğun çalışmayla Koalisyonla beraber Suriyeli vatandaşları, Suriye'yi korumak için yeterli bir savaş gücü oldu."

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.