Erdoğan dünyaya ilan etti! 'Ülkemiz yeni bir göç akınını kaldıramaz!'

Erdoğan dünyaya ilan etti! 'Ülkemiz yeni bir göç akınını kaldıramaz!'

Dolmabahçe Sarayı'nda, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) 16. Konferansı Açılış Oturumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dolmabahçe Sarayı'nda, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) 16. Konferansı Açılış Oturumu'nda konuştu.

 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

 

'Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. İslam İşbirliği Teşkilatı Konferansı münasebetiyle sizleri ülkemizde ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum. Hepiniz hoşgeldiniz. Peygamber Efendimiz'in fethini müjdelediği İstanbul'dan tüm dünyadaki kardeşlerime selam yolluyorum.

5 milyonu aşkın kişinin hayatına mal olan salgınla mücadele ediyoruz. Bu salgın nedeniyle pek çok vatandaşımızı kaybettik. Ebediyete uğurladığımız tüm kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum. Üye ülkelerde hayatını kaybeden kardeşlerim için başsağlığı diliyorum.

Hak hukuk adalet dersi verenler, dünyada olanlara kulaklarını tıkarken, biz hassasiyet gösterdik.

Yerli aşımızla ilgili süreci yakından takip ediyor, inşallah yakın zamanda sonuca ermesini bekliyoruz.

 

FİLİSTİN MESELESİ


Filistin meselesi, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın oluşmasına da vesile olan yapı taşlarındandır. Kudüs'ü savunmak insanlığa sahip çıkmıştır. Filistinli çocuklara eli kanlı terörist muamelesi yapıldığını görüyoruz. Gazze'ye yönelik haksız hukuksuz abluka da devam ediyor. Bu politikalar Filistinli kardeşlerimizin şanlı direnişi sonucu amacına ulaşamamıştır. Filistin İslam aleminin ortak davasıdır.

Gelinen aşamada, herkesin bu gerçeklerin farkına vardığına inanıyorum. Bu politikada ısrar etmenin bir amacı yoktur. 2. Dünya savaşında Yahudilere yapılan zulmün bedelini bugün Filistin'den çıkarmak haksızlıktır. Bir halkın ötekileştirilmesini, dışlanmasını asla kabul etmiyoruz.

Kudüs'ü 400 yıl boyunca adaletle yöneten bir ecdadın torunları olarak en büyük gayemiz Filistin'de kalıcı barış ve istikrarın tekrar uygulanmasıdır.

Filistin konusunda 2 önemli zirveye ev sahipliği yaptık. Bu sayede uluslararası platformları harekete geçirdik. Teşkilat içerisinde yer alan ülkeler olarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeli, Filistin davasını zarara uğratacak her türlü hareketten kaçınmalıyız.

Filistinlerin de kendi aralarındaki tefrikayı sona erdirmesi son derece önemlidir. Beklentimiz Filistinli kardeşlerimizin birlik ve beraberliklerini güçlendirerek bu sürece katılmasıdır.

 

AFGANİSTAN'DA YAŞANANLAR


Afganistanlı kardeşlerimize elimizden gelen yardımı sağlamaya devam ediyoruz. Afganistan'daki gelişmelerin göç akınını artırdığı malumunuzdur. Ülkemiz yeni bir göç yükünü kaldıramaz. Göç sorununu, sesi çok çıkan Batı'dan ziyade bizim gibi ülkeler çekiyor.

En yoksul ülkeler mültecilerin 3'te ikisine ev sahipliği yapıyor. Bu sene 10. yılını geride bırakan bu kriz karşısında Batı hep 3 maymunu oynadı. Ümran bebeğin karşısında kılını bile kıpırdatmayan yine bunlar.

DEAŞ'la mücadele kılıfı altında PKK/YPG'ye destek veren de bunlar. Ülkemize verilen destek sözlerini de yerine getirmediler.

Bugün 73. yıldönümüne ulaştığımız İnsan Hakları'ndaki haklar Suriye'deki insanlara 10 yıldır uygulanmıyor.

 

İSLAM DÜŞMANLIĞI


Giderek yükselen İslam düşmanlığı ile de mücadele ediyoruz. Özellikle Müslüman kadınlar dünya üzerinde ırkçı saldırılara maruz kalıyor. Hemen her gün sokakta, iş yerinde, pazarda, okulda ırkçıların saldırına uğrayan vatandaşımızın, Müslüman kardeşimizin haberini alıyoruz. Batı'da ırkçı düşüncede olanlar, Müslümanları hedef göstererek bu saldırılara sebep oluyorlar. İslam düşmanlığına karşı daha kararlı adımlar atmalıyız.

Mesele tüm insanların barışı ve huzuru ise bize düşen safları genişletmektir.

 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.