Erdoğan: En çok aşı projesi yürüten üçüncü ülkeyiz

Erdoğan: En çok aşı projesi yürüten üçüncü ülkeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre; Amerika ve Çin’den sonra COVİD-19 konusunda en çok aşı projesi yürüten üçüncü ülke durumundayız. '' dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 TÜBA - TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreninde konuştu.


Dünyanın koronavirüs ile boğuştuğu bir dönemde bilim insanlarının aşı ile yaptığı çalışmaların yakından takip edildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurulan COVİD- 19 platformu ile bir bilim seferberliği başlatıldığını kaydetti.

3 YENİLİKÇİ AŞI ADAYI FAZ ÇALIŞMALARINA BAŞLANACAK

 

Bu platformdaki 436 araştırmacının aşı ve ilaç geliştirme odaklı 17 proje yürüttüğünü aktardı. Erdoğan, "Platformun en önemli yanının araştırmacıların çalışmalarını ve tecrübelerini bir birleriyle paylaşarak birlikte geliştirme modelini dünyaya örnek olacak şekilde kullanmasıdır. Şu anda 3 yenilikçi aşı adayımız faz çalışmalarına başlama arefesindedir. Hocalarımızın çalışması, kendin kategorilerinde dünyada klinik aşamaya geçen üçüncü aşı adayı olma potansiyeline sahiptir.

AMERİKA VE ÇİN'DEN SONRA 3.ÜLKEYİZ

Ayrıca mevcut in aktif aşılardan daha etkin olma potansiyeline sahip bir aşımız ile 2'nci nesil bir aşımızın çalışmaları hızla devam ediyor. Yenilikçi aşı adaylarının yerli ve milli üretimi konusunda özel sektör kuruluşlarımızı seferber ettik. Üretim onayı almış firmalarımız yenilikçi yerli aşılarımızın, üretim süreçlerine dahil oldular. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre;

Amerika ev Çin'den sonra COVİD- 19 konusunda en çok aşı projesi yürüten üçüncü ülke durumundayız. Bu alana yaptığımız yatırımlar, sadece salgın dönemi ile sınırlı değildir. İnşallah kendi aşısını tasarlayan, geliştiren ve üreten bir ülke olarak uzun yıllardır ihmal edilmiş bu alanda uluslararası arenada önde gelen bir oyuncu konumuna geleceğiz" şeklinde konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.