Erdoğan gençlere seslendi! Kapınıza gelenlere bunları söyleyin

Erdoğan gençlere seslendi! Kapınıza gelenlere bunları söyleyin

24 Haziran seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Son olarak Tayyip Erdoğan gençlere seslendi ve kritik uyarılarda bulundu. İşte ayrıntılar;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresi'nde önemli açıklamalar yaptı.

24 Haziran Pazar günü yapılacak seçimlere yönelik önemli mesajlar veren Tayyip Erdoğan, "Biz bu millete sevdalıyız, aşığız. Biz bu vatana aşkımızı kimse ile mukayese etmeyiz. Biz yaptıklarımızla ortadayız. Eğitimde, sağlıkta, enerjide, ulaşımda, dış politikada attığımız adımlarla biz bu ülkeyi 3,5 kat büyüttük. Gençler sizlere birileri gelince onlara şunu deyin: Hayatınızda Marmaray yapabildiniz mi? Avrasya Tüneli yapabildiniz, Osman Gazi Köprüsü yapabildiniz mi? Onlara bunları söyleyin" diye konuştu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar;

“Gençler, dışarıda büyük bir katılım vardı, selamladık şimdi sizlerle beraberiz. Sizleri hasret ve muhabbetle selamlıyorum. Ülkemizin dört bir ucundan gelen tüm gençlerimizi selamlıyorum. Buradan sizlerle birlikte 81 ildeki tüm gençlerimizi selamlıyorum. Buradan mazlum coğrafyalar başta olmak üzere kalbi bizlerle olan genç kardeşlerimi selamlıyorum.

SEÇME VE SEÇİLME YAŞINI 18'E İNDİRDİK

Biz gençlerimizin enerjisi ile buralara geldik. Türkiye'ye hak, özgürlükler ve demokraside sınıf atlattık. Gençlerimizden aldığımız enerji ve güçle insanı yaşat ki devlet yaşasın diyerek reform üzerine reform yaptık. Tarihi yatırımlara imza attık, gençlerimize güvenerek dünya beşten diyerek küresel adaletsizliğe karşı geldik. Gençlerimize güvendiğimiz için 2071 vizyonumuzu onlara emanet ettik. 16 Nisan halk oylamasında gençlerin seçme yaşını seçilme yaşı ile eşitledik. Gençlerimize güvendiğimiz için seçme ve seçilme yaşını 18'e indirdik. Gençler size güvenen AK Parti, yarınların modern Türkiyesini gençler ile oluşturacak yine AK Parti. Türkiye'de gençlere bizim kadar güvenen başka bir parti yoktur.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini, gençlerin bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşamaması için getirdik. Gençler 24 Haziran'da iradenize, geleceğinize sahip çıkmaya hazır mısınız? Gençler 24 Haziran'da büyük ve güçlü Türkiye'ye giden yolun kapısını açmaya hazır mısınız? Gençler sizlere küçümseyenlere derslerini vermeye hazır mısınız?

GENÇLER ŞAHLANIMIZ VE YÜKSELİŞİMİZ SİZSİNİZ

Gençler 24 Haziran'da haktan hakikatten yana bakmaya hazır mıyız? Öyleyse durmak yok. Geçtiğimiz hafta 6 Mayıs'ta İstanbul'da seçim manifestomuzu açıkladık. Gençler şahlanımız ve yükselişimiz sizsiniz. Türkiye'yi siz şahlandıracaksınız. Sizleri kalıplara sokmak için çalışmayacağız, sadece sizler için çalışacağız sizlere daha fazla adım atacağız.

Yanlışları sizlerle beraber tespit edip düzelteceğiz. İstihdamımız, adaletimiz sizlerle yükselecek. Size daha nitelikli imkanlar sunmayı ülkeye bir yatırım olarak görüyoruz. Birikimlerinizi iş hayatını aktarmak için birlikte adım atacağız. Bunun yanında tarihinizi, kültürünüzü de en iyi şekilde öğreneceksiniz.

GELİN CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNİ SİZLERLE BERABER HAYATA GEÇİRELİM

Gelin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini sizlerle beraber hayata geçirelim. Gençlik insanın hayatında bir kere değerlendireceği bir fırsattır. Lütfen bu fırsatı iyi değerlendirin. Unutmayın bizler de bir zamanlar gençtik.

Hayatı tek boyutlu yaşamak, insanı geniş düşünmekten alıkoyar. Ailenize sıkı sıkıya sahip çıkın, arkadaşlarınızı iyi seçin.

"ŞUANDA BU SALONDA BULUNANLARIN ÇOĞU..."

15 Temmuz'da biz yürüdük, milletimiz yürüdü, siz yürüdünüz arkamızdan. Şimdi 24 Haziran'a hazırlanıyor muyuz? Rabbim inşallah hem başkanlık hem parlamentoyu almayı nasip etsin. Cumhur ittifakının parlamentoda çoğunluğu alması çok önemli. 16 yıldır iktidarda olan bir partiyiz. Şuanda bu salonda bulunanların çoğu AK Parti iktidara geldiğinde belki ilkokulda bile değildi.

16 senede 284 bin derslik ilave ettik. Öğretmen sayımız 526 bindi, biz 584 bin öğretmen daha ilave ettik. 131 üniversiteyi daha ülkemize kazandırdık. Yurtlarımızda 182 bin yatak vardı, 452 bin daha ilave ettik. İnternet altyapımızın geniş bant abone sayısı yoktu, şuanda 69 milyon abone var. Hastane sayımızı 2 katından fazla artırdık, şehir hastaneleriyle standartları yükselttik. Hastanedeki cihazların sayısını 10-15 katına çıkardık. 20 bin kilometre bölünmüş yol ilave ettik, otoyollar da dahil. Hızlı tren Ankara, İstanbul, Eskişehir, Konya hatlarında çalışıyor. Yakında inşası süren pek çok hat hizmete girecek. Uçak yolculuğu bizim çocukluğumuzda hayalini kurduğumuz lükstü. 525 baraj daha ilave ettik. 207 içme suyu tesisi yaptık. Sosyal yardımları 38 milyar liraya çıkardık.

DAHA ÖNCE İKTİDARA GELENLER BİR MARMARAY YAPABİLDİLER Mİ?

Daha önce Türkiye'de iktidara gelenler acaba bir Marmaraya yapabildiler mi? Bu kadar büyük hizmetler yapabilmeyi hayallerimize borçluyuz, imanımıza borçluyuz. Sizlerin çağındayken bizim hayallerimiz vardı. Sadece ailemize ilişkin değil, ülkemize, milletimize, ümmetimize yönelik hayallerimiz vardı. Okudukça hayallerimiz ideallerimize dönüştü. Projeleri milletimizle paylaştıkça siyasette önümüz açıldı.

"CHP ÇÖPLÜKTÜR, PİSLİKTİR, HAVA KİRLİLİĞİDİR"

Bizim belediye başkanlığımızdan önce Ümraniye çöplüğü patlaması oldu, başta CHP vardı, 39 insanımız oldu. CHP çöplüktür, pisliktir, hava kirliliğidir, susuzluktur. İstanbul'un bizden sonra su problemi olmadı. 16 yılda 3,5 kat büyüttüğümüz bir Türkiye fotoğrafı var.

Ne kadar özgür düşünürseniz, kendinize o kadar parlak bir gelecek kurarsınız. Sizin umutlarınız, hayalleriniz bizim en büyük güç kaynağımızdır.

GENÇLER SİZLERE BİRİLERİ GELİNCE ONLARA ŞUNU DEYİN...

Biz bu millete sevdalıyız, aşığız. Biz bu vatana aşkımızı kimse ile mukayese etmeyiz. Biz yaptıklarımızla ortadayız. Eğitimde, sağlıkta, enerjide, ulaşımda, dış politikada attığımız adımlarla biz bu ülkeyi 3,5 kat büyüttük. Gençler sizlere birileri gelince onlara şunu deyin: Hayatınızda Marmaray yapabildiniz mi? Avrasya Tüneli yapabildiniz, Osman Gazi Köprüsü yapabildiniz mi? Onlara bunları söyleyin.

Onlara bunu söyleyeceksiniz AK Parti iktidarının eseri olmadığı bir yer yok. Hak ve özgürlükler bizle geldi, benim başörtülü bacılarım, kızlarım onların elinden üniversitelere gitme özgürlüğünü aldınız. Şimdi başörtülü olanlar her yerde çalışma hakkına sahip mi? Özgürlük bu. Şimdi başörtülü başörtülü olmayan herkes burda. Biz insanları barıştır. Ayrımcılık yok. Ama onlar ayırdılar, böldüler biz bütünleştirdik. Farkımız bu.

Biz 81 milyon tek vatanız. Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Ama bakıyorsun birileri ülkemizde bölücülük yaptı ve bunlar bir de parti kurarak tehditlerle benim Kürt kardeşlerimi sömürdüler, çukurlar açtılar. Onlara gereken dersi verdik mi? Cudi'de, Gabar'da ne dedim inlerine gireceğiz dedim, girdik mi? Sonunda kaçacak delik arıyorlar mı? Bizim şu güzel bayrağımıza eş bir bayrak tanımıyoruz.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum