Erdoğan Gökçek ile görüştü!

Erdoğan Gökçek ile görüştü!

Melih Gökçek'in, MHP'den Ankara Büyükşehir Belediye başkanı adayı olacağı yönündeki iddialarla ilgili önemli gelişmeler yaşandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AK Part'li Hayati Yazıcı ile de geçtiğimiz hafta içinde bir polemik yaşayan Gökçek'i aradığı ortaya çıktı. İşte o görüşmenin detayları;

CNN Türk'ün geçtiğiniz hafta ortaya attığı bir iddia siyaset kulislerini hareketlendirdi.

"MHP kaynaklarından" edinildiği iddia edilen bilgiye göre, MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının Melih Gökçek olacağı belirtildi.

Bu iddia MHP Genel Merkezi tarafından teyit edilmese de, MHP lideri Devlet Bahçeli konuyla ilgili açıklamasında Gökçek'e sıcak mesajlar gönderdi.

BAHÇELİ İLE GÖKÇEK ARASINDA SICAK MESAJLAR

Bahçeli, Melih Gökçek'in MHP'den aday olacağı iddialarına ilişkin, "Sayın Gökçek'e herhangi bir önerimiz olmamıştır. Aday olmak istiyorsa o da ayrı bir konudur MHP'ye şeref kazandırır" yorumu yaptı.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise bu sıcak mesajlara, "Sayın Bahçeli, sözleriyle beni inanılmaz şekilde onore etmiştir." karşılığını verdi.

YAZICI, GÖKÇEK'İ HEDEF ALDI

Bahçeli ile Gökçek arasında karşılıklı jestler devam ederken AK Parti'den konuyla ilgili gelen ilk açıklama ise soğuk rüzgarların esmesine neden oldu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Gökçek'in MHP'den olası adaylığı kendisine soru olarak yöneltindiğinde, "Melih Gökçek'in görevden alınması iş olsun diye istenmedi" cevabını verdi.

Bu sözlere ise Gökçek'ten sert bir cevap geldi. Gökçek, "Davama zarar vermemek için susmaya devam ediyorum. Hadi yiğitsen devam et. Sabrımı taşırma. vallahi tozunu atarım" diyerek Yazıcı'ya tepki gösterdi.

ERDOĞAN: GÖKÇEK İLE BERABER GELDİK, BERABER GİDECEĞİMİZE İNANIYORUM

Melih Gökçek'in isminin MHP ile anılması ve Hayati Yazıcı polemiği hakkında sessizliğini koruyan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konu ile ilgili olarak ilk kez bugün değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, AK Parti Meclis Grubu sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "1994'ten beri yol ve dava arkadaşımız. Beraber geldik, beraber gideceğimizi değerlendiriyorum" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DEVREYE GİRDİ

Öte yandan, Gökçek ile Yazıcı arasında yaşanan sert polemikle ilgili SuperHaber önemli bilgilere ulaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Gökçek dava arkadaşımız" mesajının perde arkasında kritik bir görüşmenin gerçekleştiği ortaya çıktı.

Buna göre; Erdoğan, Melih Gökçek'i arayarak Hayati Yazıcı'nın sarf ettiği sözler nedeniyle kendisinin gönlünü aldı.

Bu görüşmenin ardından, bugün Erdoğan konuyla ilgili sessizliğini bozarak, "Beraber geldik, beraber gideceğiz" açıklamasını yaptı.

Erdoğan'ın bu mesajları sonrası, gelinen son aşamada Gökçek'i MHP'den aday olmasının beklenmediği belirtiliyor. 

siyasetcafe.com

Kaynak:SuperHaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.