Erdoğan görüştü, dev firma söz verdi Türkiye'ye geliyor

Erdoğan görüştü, dev firma söz verdi Türkiye'ye geliyor

14 yılın ardından Volkswagen kararını verdi Türkiye'ye geliyor

Alman otomotiv devi Volswagen CEO’su Herbert Diess 19 Haziran Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüş ve Ankara’da yapılan birçok görüşme trafiğini ardından dev marka Türkiye’de fabrika kurmaya karar verdiğini açıkladı.

Volswagen yeni kurulacak fabrikası için seçenekleri gözden geçirirken 2 ülke arasında karar kılmıştı. Bu ülkelerden biri Bulgaristan diğeri ise Türkiye idi. Nihai kararını Türkiye’den yana veren Volswagen henüz bir açıklama yapmış değil ama kulislerde konuşulan fabrikanın Manisa’da olacağı yönünde.

Türk otomotiv sektöründe son 22 yılın en büyük yatırımı olacak bu fabrika için 1.3 milyar euro harcanacak. 2022 yılında faaliyete geçmesi beklenen fabrikanın, 4 – 5 bin kişilik bir istihdam oluşturması beklenmekte.

Volkswagen Grubu’nun açacağı bu fabrika için 14 yıldır görüşmeler yapılıyordu fakat grup bu konuda oldukça çekimser kalmıştı. Fabrikada Skoda ve Seat için üretim yapılacak.

Alman Handelsblatt gazetesine göre VW yönetiminin fabrika için Türkiye’yi seçmesinde, Türkiye’de işçilik maliyetlerinin Doğu Avrupa ülkelerine kıyasla düşük olması oldukça etkili.

Türkiye’deki diğer otomotiv markaları; Hyundai, Toyota, Fiat, Renault, Mercedes-Benz, MAN, Otokar, Anadolu Isuzu ve Temsa ülkemizde üretim gerçekleştiren markalar arasında yer alıyor.

 

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.