Erdoğan "Haberim yok" dedi Hakan Fidan krizi büyüyor

Erdoğan "Haberim yok" dedi Hakan Fidan krizi büyüyor

MİT Başkanı Hakan Fidan’ın ABD'de Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında kongre üyelerine bilgi vermesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a soruldu.

Dün MİT Başkanı Hakan Fidan’ın ABD'de  Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında kongre üyelerine bilgi verdiği gündeme gelmişti.

Fidan'ın bu hareketi oldukça tartışılmışken, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'ta, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, kendisinin Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu sözcülüğü yaptığı dönemde Hakan Fidan'ı defalarca çağırdıklarını ancak Fidan'ın gelmediğini anlattı.

Özkoç, FETÖ'nün darbe girişiminin ayaklandığı günlerde  de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'MİT Başkanı gelip bilgi vermeli' dediğini, Fidan'ın yine de Meclis'e gelip bilgi vermediğini ifade etti.

ERDOĞAN: HABERDAR DEĞİLİM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Başkanı Hakan Fidan'ın Amerikan Kongresi'nde sunum yapmasının sorulması üzerine; 'Latin Amerika seyahatlerinden sonra MİT başkanımız oradan Kanada'ya ayrıldı. Kanada'dan sonra böyle bir gelişme olmuş olabilir. Her an oraları da bilgilendirme arzusundayız. Fakat orada böyle bir bilgilendirmenin yapıldığını son olarak ondan haberdar değilim. Ama Kanada seyahatinden haberdarım.' yanıtını verdi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.