Erdoğan hakkında algı oluşturmaya çalışan T24'ün trol hesabı ifşa oldu!

Erdoğan hakkında algı oluşturmaya çalışan T24'ün trol hesabı ifşa oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın LGBTİ ile ilgili sözleri hakkında algı oluşturmak için trol hesaptan sahte yorum yapmaya çalışan T24 ifşa oldu.

T24 haber sitesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın LGBTİ ile ilgili sözlerinin ardından yaptığı paylaşıma trol hesabından yorum yaparak algı yaratma çabasına girişti. T24, trol hesap diye yorumu sitenin asıl hesabından tweetledi. T24 editörleri hatayı anladıklarında hemen tweeti silip, fark edilmediklerini umarak aynı metni 5 dakika sonra bu kez de @Reichsturm adlı başka bir hesaptan yeniden attılar. Ancak, yaptıkları algı çabası dikkatli gözlerden kaçmadı...

ERDOĞAN LGBTİ VE DESTEKÇİLERİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün LGBTİ ve destekçileri tarafından gerçekleştirilen online yürüyüşe kabine toplantısının ardından gerçekleştiriği millete sesleniş sırasında tepki gösterdi.


Ülkeye hizmet etmeyi sürdürürlerken birilerinin de sinsice milli ve manevi değerlere saldırdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan "İnsanlık tarihi boyunca, hep lanetlenmiş sapkınlıkları normalleştirerek özellikle genç dimağları zehirlemenin peşindeler. İnancımıza ve kültürümüze aykırı bu tür marjinal akımları destekleyenler, bizim gözümüzde aynı sapkınlığın ortaklarıdır. Halkın lanetlediği ve tavır aldığı hiçbir yanlışın bu ülkede kök salma imkanı yoktur. Buradan milletimin tüm fertlerini, Rabb'imizin yasakladığı her tür sapkınlığı sergileyenlere ve onları destekleyenlere karşı dikkatli olmaya, tavır almaya davet ediyorum." dedi.

 

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİ PAYLAŞTILAR
T24 haber sitesi Cumhurbaşkanı'nın bu açıklamasını sosyal medya hesabından Erdoğan'ın sözleri ile okuyucularına duyurdu.

 

erdogan1-011.jpg

 

SAHTE YORUMU YANLIŞLIKLA T24 HESABINDAN PAYLAŞTILAR

Buraya kadar her şey normal görünüyordu. Ancak, T24 bu haberle yetinmek istemedi. Trol hesabı ile algı yaratmak istedi. Ve"LGBTİ'la için 'sapkınlık' deyip, milleti tavır almaya davet ederken, aynı cümle içinde Türkiye'yi demokraside dünyanın en büyükleri arasına sokmakta kararlıyız" kullanıyor. Sağ siyaset algı yöntemi bu olsa gerek" ifadelerinin geçtiği bir paylaşım yaptı. Ancak bu metni trol hesabından attığını zannederken haber sitesinin ana hesabını kullandıklarını fark etmediler.

 

trol1.jpg

 

ALGI YÖNETİMİ İFŞA OLUNCA SİLDİLER

Algı yapmak isterken ifşa olan T24 editörleri kısa süre sonra bu paylaşımı silip aynı ifadelerle ama bu kez trol hesabından algıya devam ettiler.

 

trol2.jpg

 

5 dakika ara ile ilki asıl hesaptan, ikincisi ise trol hesaptan paylaşılan mesaj dikkatli gözlerden kaçmadı.

 

YAKALANDILAR
Gazeteci Aslan Değirmenci suçüstü yakaladığı T24'e "Trollük @t24comtr hayırdır sen?"Trol hesabından kendi resmi hesabına yorum yazıp, algı denerken, hesaplar karıştı, kirli (!) hesabın da böylelikle boşa çıktı" diyerek seslendi...

 

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.