Erdoğan: Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır

Erdoğan: Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bilal Erdoğan burada yaptığı konuşmada Atatürk'ün bir sözüne yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bilal Erdoğan, vakfın Yalova Temsilciliği yeni hizmet binasının açılışında bir konuşma yaptı.

Bilal Erdoğan dünyadaki egemen ekonomilerin gençleri daha fazla tüketici haline getirmek için çaba içerisinde olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

ERDOĞAN’IN AŞILADIĞI ÖZGÜVEN DARBE GİRİŞİMİNE DUR DEDİ

"Son 16 yılda cumhurbaşkanımız gençlerimize yeniden özgüven aşıladı. Bu özgüven olmasaydı, 15 Temmuz gecesi bu millet bir darbe girişimine 'dur' diyemezdi. Tankların önüne insanlar yatmazdı çünkü bu ülke önceden de darbeler gördü. Bir liderin aynı şekilde hayatı pahasına mücadelesinin sonucunda böyle oldu. Şimdi bu millet bu özgüveni kazandıysa, kazanıyorsa bu gençlik bu özgüveni kuşanıyorsa demek ki 21. yüzyılda artık Türkiye geçmişini reddeden, geçmişiyle bağlarını koparan değil, geçmişini ve değerlerini yeniden kuşanan bir Türkiye demektir."

"BİZ FATİH’E ÖZENİRKEN GERİCİ Mİ OLMUŞ OLUYORUZ?"

Türkiye’nin gelişmiş savunma sanayi teknolojilerine sahip olması gerektiğini söyleyen Erdoğan, "Bizim bu tahrip edici, yozlaştırıcı etkenlerden gençliğimizi korumamızın yolu geçmişimizle olan irtibatımızı yeniden kurmamızdır. Eğer gelişmişlikse bizim ecdadımız hem inancının değerlerini yaşama, hem de teknolojinin zirvesinde de olmuş tarihte. Fatih’in İstanbul’u fethini konuşuyoruz. Fatih’in o zamanlar döktürdüğü toplar çağının en gelişmiş topları. Şimdi biz Fatih’e özenirken gerici mi olmuş oluyoruz yoksa ilerici mi olmuş oluyoruz. O zaman bugün de bizim bugünün en iyi toplarını döktürmemiz lazım." diye konuştu.

“HATTI MÜDAFAA YOKTUR SATHI MÜDAFAA VARDIR”

Bilal Erdoğan, konuşmasının devamında ise terörle mücadele konusuna değindi. Atatürk'ün sözlerini hatırlatan Bilal Erdoğan, "Bakın hani 'Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır' diyor Atatürk. Bu ne demektir? Yani savunmayı sınırın ötesine taşıyacaksın. Şimdi biz ne yaptık? Terörle mücadeleyi sınırlarımızın ötesine taşıdık çünkü terörle mücadeleyi bugüne kadar Türkiye içinde, Türkiye’nin şehirlerinde, köylerinde yürütmeye çalışanlar hiçbir zaman bu terörle mücadeleyi kazanamadılar, kazanamazdılar. Bu ülkenin düşmanlarına karşı muhalefet edelim. Yani genç kardeşlerim, muhalif olacaksak bu ülkenin düşmanlarına karşı muhalefet edelim. Bu ülkenin düşmanlarını sevindirmeye kalkanlara karşı muhalefet edelim" diye konuştu.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.