Erdoğan için iki kritik durak

Erdoğan için iki kritik durak

AK Parti, Başbakan Erdoğan için özel önemi bulunan Ankara Keçiören ve İstanbul Beyoğlu'nda kıyasıya yarışıyor.

AK Parti yerel seçimlere çok kısa bir süre kala, Ankara Keçiören ve İstanbul Beyoğlu'nda sıkıntı yaşıyor. Erdoğan'ın doğup büyüdüğü Kasımpaşa semtini de içine alan Beyoğlu ilçesinde CHP adayı Aylin Kotil, Erdoğan'ın oturduğu Ankara Keçiören ilçesinde ise, BBP adayı Turgut Altınok, AK Parti adayları ile kıyasıya bir yarış içinde.


Başbakan Erdoğan’ın evinin bulunduğu Keçiören ilçesinde eski AK Partili Belediye Başkanı Turgut Altınok bu kez Büyük Birlik Partisinden aday oldu. İlçede önemli gücü bulunan ve ülkücü camiaya da yakın olan Altınok, Melih Gökçek'in yıllar önce Belediye Başkanlığı da yaptığı Keçiören'de öne çıkıyor.

Altınok'un gücünü gören AKP de bu ilçede çalışmalarına hız verdi. Başbakan Erdoğan da ilk kez Keçiören'de miting yaptı. Erdoğan'ın mahallesinde seçim kaybetmesi ihtimali AKP'yi düşündürürken, Keçiören'de Altınok'u destekleyen seçmen, CHP adayı Mansur Yavaş'ı da Büyükşehirde destekliyor. Bu nedenle ''Keçiören’de Altınok, Büyükşehir’de Yavaş'’ sloganı dile getiriliyor.

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde de AKP'li Misbah Demircan ile CHP adayı Aylin Kotil arasında mücadele var. Kapı önündeki masaların toplanması ve içki yasakları nedeniyle AKP'li Belediyeye tepkili olan esnaf, seçimde dengenin bu kez değişebileceğini vurguluyor. CHP'nin seçimi kazanması, Başbakan Erdoğan'ın doğup büyüdüğü Kasımpaşa mahallesini de etkileyeceği için Beyoğlu'nun AKP açısından manevi bir önemi de var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.