Erdoğan ile Feyzioğlu'nun 'edepsiz' polemiği

Erdoğan ile Feyzioğlu'nun 'edepsiz' polemiği

Danıştay’ın, 146. Kuruluş Yıldönümü törenlerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun karşılıklı tartışmaları damgasını vurdu. Feyzioğlu’nun Van depremi ile ilgili sözleri, Erdoğan’ın sert tepki göstermesine neden oldu. Erdoğan’ın Feyzioğlu’nun kürsüdeki konuşmasını keserek, “Edepsizlik yapıyorsun” şeklindeki sözleri salonda şaşkınlık yarattı. Feyzioğlu Erdoğan’a, “Yapıcı bir konuşma, edepsizlik yapacak değilim. Sayın Başbakan” diyerek karşılık verdi.

 

Danıştay’ın, 146. Kuruluş yıldönümü törenlerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun karşılıklı tartışmaları damgasını vurdu. Feyzioğlu’nun Van depremi ile ilgili sözleri, Erdoğan’ın sert tepki göstermesine neden oldu. Erdoğan’ın Feyzioğlu’nun kürsüdeki konuşmasını keserek, “Edepsizlik yapıyorsun” şeklindeki sözleri salonda şaşkınlık yarattı. Feyzioğlu Erdoğan’a, “Yapıcı bir konuşma, edepsizlik yapacak değilim. Sayın Başbakan” diyerek karşılık verdi. 


ERDOĞAN’IN BEKLENMEYEN ÇIKIŞI SALONDA ŞAŞKINLIK YARATTI
 
Danıştay’ın, 146. Yıldönümü kutlamaları çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Danıştay da, “Danıştay ve İdari Yargı” günü töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan da katıldı. 
 
Tören Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün konuşmasının ardından, her sene gelenek haline gelen, Türkiye Barolar Birliği Başkanı’nın konuşmasıyla devam etti. Kürsüye gelen TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun, yargı ve gündemdeki konulara ilişkin ifadelerini içeren konuşmasında, Van depremine yönelik sözlerine Başbakan Erdoğan’dan beklenmeyen bir tepki geldi. Feyzioğlu Başbakan Erdoğan’a yönelik, “Zatı alinize ve buradaki muhterem heyete iletmek üzere üzerimde bir selam borcu var. Van da konteynır kentte yaşamaya devam eden kiracıların selamı var. O deprem; kiracı –mal sahibi ayrımı yapmadan binaları yıkıp insanları öldürmüş, deprem konutları ise öncelikli olarak mal sahiplerine ve yalnızca bir kısım kiracıya ise kurayla tahsis edilmiştir” dedi. 

Bu sırada başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Gül’e güle eğilerek bir şeyler anlattığı dikkat çekti. 

BU KADAR DA EDEPSİZLİK OLMAZ Kİ
 
Feyzioğlu’nun yaklaşık 56 dakikalık konuşmasının son bölümünde Van depremi ile ilgili sözlerine Başbakan Erdoğan müdahale ederek, “Bu kadar edepsizlik olmaz ki” sözleriyle sert tepki gösterdi. Bir anda neye uğradığını şaşıran Feyzioğlu, kısa süren şaşkınlığının ardından, “Edepsizlik yapan ben değilim Sayın Başbakan” diyerek yanıt verdi. 

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ VURGUSU
 
Oturduğu yerden sözlü olarak müdahale etmeye devam eden Erdoğan ise, “Yalan konuşuyorsun hep yalan anlatıyorsun. Van da neler yapıldığından haberin var mı?” şeklinde tepkisini sürdürdü. 

Bu sırada Feyzioğlu, Başbakan’ın yarıda kestiği konuşmasını tamamlamaya çalıştı. Yetmiş altı milyonun cumhurbaşkanının seçileceğini anımsatan TBB Başkanı, bu seçimin huzur içinde yapılmasını vurguladı ve seçimin sürecine uygun yapılması temennisinde bulundu. TBB Başkanı Feyzioğlu, “Bir kısmı belli bir arada olan adayların birbirine kucaklayacak güzel bir seçim dönemini yaşanmasını diliyorum. Ben edepsizlik yapmadım, ‘kimseye de edepsizlik yapıyorsun’ demeyi kendime yakıştıramam. Sayın Başbakan” dedi. Bu sırada salonda Feyzioğlu’nun konuşması alkış aldı. Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu bazı avukatların Feyzioğlu’nun Erdoğan’a yönelik o cümleleri dolayı ayakta alkışladıkları gözlendi.

METİN FEYZİOĞLU'NUN BAŞBAKAN ERDOĞAN'I KIZDIRAN KONUŞMASININ TAM METNİ

 
SALONU TERK ETTİ
 
Feyzioğlu’nun kürsüden son olarak “Çok yapıcı bir konuşmaydı” demesinin ardından Başbakan ayağa kalkarak, “Ben müsaadenizi istiyorum” dedi ve ağaya kalktı, ceketini ilikledi Gül’ün elini sıktı. Bu sırada Cumhurbaşkanı Gül ile protokol sıralarında oturanlar da ayağa kalktı. Başbakan’ın gergin olduğu dikkatlerden kaçmazken, Abdullah Gül’ün Başbakanı sakinleştirmeye çalıştığı gözlendi. 

Başbakan Erdoğan’ın, yüksek bir ses tonuyla; “haksızlık karşısında mı susacağız, hakkı da yok Başbakan 25 dakika konuşuyor o bir saat. Tamamen siyasi bir konuşma yapıyor ya… Böyle bir şey olabilir mi?” dedi. Feyzioğlu’nun yanıtı ise aynı sertlikte “Hiçbiri siyasi değil. Hepsi Anayasaya uygundur” şeklinde oldu.
 
Başbakan Erdoğan ise, “Van’la ilgili anlattıkların baştan aşağı yalan” diyerek törenin yapıldığı salonu sinirli bir şekilde terk etti. 

KORUMA ENGELİ
 
Erdoğan ve Gül’ün salondan çıkmasının ardından korumalar devreye girdi. Salondan basın dâhil kimsenin çıkmasına izin vermedi. 

Danıştay Başkanı Güngör’ün protokolü geçirmesinin ardından, salondakilerin çıkması mümkün oldu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ise Danıştay’dan ayrılmadan önce Güngör ile bir süre sohbet ettiği gözlendi.

HAŞİM KILIÇ GELMEDİ
 
Anayasa Mahkemesi'nin Kuruluş yıl dönümündeki konuşması nedeniyle geriginlik yaşayn Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç da Danıştay törenine katılmadı. Kılıç’ın yurtdışına gideceği bu yüzden törene katılmadığı belirtildi. Haşım Kılıç yerine Anayasa Mahkemesi'ni temsilen Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Alparslan Alçalı törene katıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.