Erdoğan ile görüşen senatör Türkiye'yi tehdit etti

Erdoğan ile görüşen senatör Türkiye'yi tehdit etti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşen ABD’li senatör, Türkiye’yi tehdit etti. İşte ayrıntılar;

Senattör Graham, Türkiye’nin Suriye’ye müdahalesini derinleştirmesi durumunda kendini bataklıkta bulabileceğini söyledi.

Amerika’da Cumhuriyetçi Parti senatörü Lindsey Graham, Türkiye’yi Suriye üzerinden tehdit etti.

Graham bu açıklamayı Bağdat ziyareti sırasında Reuters ajansına yaptı. Graham’a göre, Türkiye Amerika’nın Suriye’deki devam eden varlığını desteklemeli.

Graham Bağdat’tan önce Suriye’nin kuzeyindeki Menbiç’te ve Türkiye’de de temaslarda bulunmuştu. Senatör Graham, Türkiye ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmüştü.

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre; Amerika’nın Suriye’den çıkmasının sonuçlarının iyi olmayacağını savunan Graham, “Suriye’de Türk ordusunun daha fazla harekatı olmasını istemezsiniz çünkü kendinizi bataklıkta bulabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Geçen ay Washington ve Ankara, YPG’nin Menbiç’ten çekilmesi, Türk ile Amerikan güçlerinin bölgede birlikte güvenlik ve istikrarı sağlaması konusunda mutabakata varmıştı. Türkiye, kendi güçleri ve Amerikan ordusunun bölgede koordineli ancak birbirinden bağımsız devriyeler yürüttüğünü belirtiyor.

Graham, YPG’nin Fırat Nehri’nin doğusuna çekilmesinin “yeterli olması gerektiğini” de söyledi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.