Erdoğan ile Trump arasında flaş görüşme!

Erdoğan ile Trump arasında flaş görüşme!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında kritik bir görüşme gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika Birleşik Devleti Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesi yaptı. Telefon görüşmesinde, konsoloslukta öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı konusu ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Trump arasında telefon görüşmesi gerçekleşti. Görüşmede, iki ilişkilerin ele alınmasının yanı sıra, terörle mücadele, Cemal Kaşıkçı meselesi ve Suriye'deki son gelişmeler hakkında görüş teatisinde bulunuldu.

SURİYE KONUSU DA ELE ALINDI

Amerikalı Pastör Andrew Brunson ile ilgili hukuki sürece de değinilen görüşmede iki lider, Türkiye ve ABD arasındaki işbirliğini her alanda normalleştirme ve geliştirilme kararlılıklarını teyit ettiler, FETÖ dahil terörle mücadelede işbirliği konusunu ele aldılar. Görüşmede, Münbiç konusundaki yol haritasının biran önce hayata geçirilmesinin önemine işaret edilirken ve İdlib mutabakatının önemi vurgulandı.

CEMAL KAŞIKÇI KONUSUNDA MÜTABAKAT

Erdoğan ve Trump, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğundan öldürülen Cemal Kaşıkçı olayının, bütün yönleriyle aydınlatılması gerektiği hususunda mutabık kaldı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.