Erdoğan kabine toplantısı sonrası açıklamalar

Erdoğan kabine toplantısı sonrası açıklamalar

Son dakika: Erdoğan kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

 

Erdoğan kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

-Son dönemde ABD ve Avrupa'da ülkemize yönelik yaptırım söylemlerinin artmış olması üzüntü verici. Nerde bir haksızlık varsa tepkimizi ortaya koyarak adaletin tesisi için çaba harcıyoruz.  Biz çatışma peşinde koşan bir ülke değiliz. Kimsenin hakkımızı yemesine müsaade etmeyiz.

 

-Karabağ'da yaşananlar kararlı duruşumuzu gösteriyor. Dağlık Karabağ'ın vatan hasreti son bulmuştur. Hakkın batıla karşı galip geldiği bir zaferi simgeliyor. Dağlık Karabağ'ın kurtuluşu ile Kafkasya'da yeni bir dönemin kapıları aralandı.

-Dağlık Karabağ'da yaşananlar ülkemizin kararlı duruşunun ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Türkiye tıpkı 1 asır önce Nuri Paşa komutasındaki Kafkas İslam Ordusu'nun yaptığı gibi Azerbaycanlı kardeşlerinin yanında yer almıştır.

AZERBAYCAN ŞİİRİ OKUDU

-Azerbaycan'ın milli marşının yazarı Ahmet Cevat duygularını şöyle dize dökmüştür: 


'Dağa taşa sancağını öptürüp duman gibi bu dağları bürüdün, denizlere salem resimi yaptırıp göğlerdeki bulut gibi yürüdün, yürü yürü batan günün izine, gülümseyir doğan güneş yüzüne, gardaşlığın fermanına baş eğip mazlumların imdanına yetiştin,karanlıkta iman sana yol açtı sen o yoldan muradına yetiştin, yürü yürü batan günün izine, gülümseyir doğan güneş yüzüne

 

'BİRİKİMLERİNİZİ DOLARDAN TL'YE ÇEVİRİN'

-Halkımızın tasarruflarını TL olarak değerlendirmesini teşvik etmek istiyoruz. Birikimlerinizi dolardan TL’ye çevirin. Geçtiğimiz hafta itibarıyla bankalarımızın döviz açık pozisyonu bulunmadığı gibi sektörde 3,2 milyar dolarlık döviz pozisyonu fazlası vardır.

 

YILBAŞINDA YASAK

Sokağa çıkma sınırlaması 31 Aralık Perşembe saat 21.00'den 4 Ocak Pazartesi saat 05.00'e kadar kesintisiz uygulanacaktır.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.