Erdoğan: Kandil'e kadar gideriz

Erdoğan: Kandil'e kadar gideriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Balıkesir’de gündeme ilişkin flaş açıklamalar yaptı. İşte haberin ayrıntıları;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir’de Soçi zirvesi, CHP’nin eleştirileri ve Kandil’e ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 lider olarak Suriye'deki insani dramı sonlandırmak için 15 gün ya da ayda bir toplanacaklarını, Türkiye’de ki Suriyeli vatandaşların geri dönebileceğini söyledi.

CHP SANDALYEYİ GÖRDÜ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Evvelsi gün Putin'in davetiyle Soçi'ye günübirlik davet gerçekleştirdik. Sayın Ruhani'nin katılımıyla Soçi'de bölgemiz için çok önemli üçlü zirve toplantısı yaptık. Başta Suriye krizi olmak üzere terör örgütleriyle mücadeleyi ve bölgesel meseleleri görüştük, konuştuk. 7 yıldır devam eden, 1 milyonun insanın hayatını kaybetmesine, 12 milyon Suriyelinin evini barkını terk etmesine sebep olan bu krize nasıl siyasi bir çözüm bulabileceğimizi etraflıca istişare ettik. Sadece bölgemizdeki mazlumlar değil, bütün dünya, Soçi'deki toplantıya ve bizlerin açıklayacağı sonuç bildirgesine, kararlara kilitlenmişti. Hamdolsun bu beklentiyi boşa çıkarmadık. 3 lider olarak Suriye'deki insani dramı sonlandırmaya yönelik çok kritik kararlar aldık. Bunun olumlu yansımalarını sahada belirgin şekilde görmeye başlayacağız. 15 günde, ayda bir de bu bir araya gelişimiz devam edecek. Bütün dünya Soçi'deki toplantıda umut, istikrar, barış ve bir gelecek gördü. Suriyeli kardeşlerimiz Soçi'deki toplantıda, yıllar sonra vatanlarına geri dönme ihtimalini gördü. Peki bizim ana muhalefet ne gördü? Ne gördüğünü biliyor musunuz? Sandalye gördü, sandalye! Tarihi Soçi zirvesinde CHP'yi ilgilendiren tek şey kaza ile devrilen bir sandalye oldu. Zirvenin ardından ana muhalefetin bir milletvekili çıktı, kıdemli diplomat ve siyaset bilimcilere taş çıkartırcasına, Soçi zirvesini düşen bir sandalyeye sığdırmayı başardı. Neymiş, Sayın Putin bunun üzerinden bütün dünyaya mesaj vermişmiş. Biraz daha kafa yorsa, diplomasi külliyatına düşen sandalye teorisi kazandıracak diye bekledik, ama olmadı. Çünkü yanında çok değerli diplomatlar var. Ana muhalefet partisi değil, sanki komedi sahnesi. Ecdat ne güzel söylemiş: Göz nereye bakarsa gönül oraya akar, gönül nereye akarsa ayak oraya koşar. İnanın bunların gözleri kendi sığ dünyalarından başka hiçbir şey görmüyor" diye konuştu.

KANDİL'E KADAR GİDERİZ

Balıkesir’de Adalet ve Kalkınma Partisi'nin il danışma meclisi toplantısında konuşan Erdoğan,  "Ülkemize yönelik operasyonların arttığı bu dönemde yek vücut olacağız. Vatanımızı asla böldürmeyiz. Kim ki operasyon hayaline girerse, Tendürek'te fantom oluruz, Cudi'de, Bestler deresinde fantom oluruz, üzerlerine üzerlerine ineriz. Kandil'e kadar ineriz. Bir gece ansızın geldik. Bundan sonra da geliriz. Kimse bizi buna mecbur etmesin" ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.