Erdoğan Kars Barajı'nın açılışında konuştu: 585. barajı ülkemize kazandırıyoruz

Erdoğan Kars Barajı'nın açılışında konuştu: 585. barajı ülkemize kazandırıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kars Barajı açılış törenine video konferans sistemiyle katıldı ve açıklamalarda bulundu.

Hükümete geldiklerinde toplam 276 baraj bulunduğunu belirten Erdoğan, "Bugün ise 18 yıldaki 585. barajı ülkemize kazandırıyoruz" dedi. Koronavirüsle mücadeledeki son veriler için "Mevzi kaybettiğimizi gösteriyor" diyen Erdoğan, ekonomideki toparlanma sinyallerinin ise oldukça güçlü olduğunu belirterek, yılın ikinci yarısı itibarıyla büyük bir ivme beklediklerini kaydetti.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"SALGINI GÜNDEMİMİZDEN ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ"

Son günlerdeki rakamlar salgınla mücadelede mevzi kaybettiğimizi gösteriyor. Temizlik, maske ve mesafe kurallarına riayet ederek salgını gündemimizden çıkarmayı hedefliyoruz.

"585. BARAJI ÜLKEMİZE KAZANDIRIYORUZ"

Hükümete geldiğimizde toplam 276 baraj vardı. Bugün ise 18 yıldaki 585. barajı ülkemize kazandırıyoruz.

Şehirlerimizi barajlarla, hidroelektrik santrallerle, içme suyu tesisleriyle, sulama kanallarıyla donatarak milletimizin refah seviyesini sürekli yükselttik.

Türkiye'nin demokrasi ve ekonomi yolunda katettiği mesafenin en somut sonuçlarını koronavirüs salgını döneminde gördük.

"KORONAVİRÜS SÜRECİNİ ÖRNEK BİR YÖNTEMLE GÖĞÜSLEDİK"

Gelişmiş ülkelerin dahi çaresiz kaldığı salgın sürecini, hem sağlık altyapımızla hem gıda ve temizlik tedarik zincirimizle hem de kamu güvenliği bakımından örnek bir yönetimle göğüsledik.

 

erd-007.jpg

 

"EKONOMİDE TOPARLANMA SİNYALLERİ OLDUKÇA GÜÇLÜ GELİYOR"

Ekonomide toparlanma sinyalleri oldukça güçlü geliyor. 2020'nin ilk çeyreğinde mart ayının önemli kısmını salgınla mücadeleyle geçirmemize rağmen yüzde 4,5'lik büyüme oranı elde ettik. Merkez Bankası döviz rezervimizi yeniden 93 milyar doların üzerine çıkardık. Yılın ikinci yarısıyla birlikte, ekonomide gerçekten çok büyük bir ivme bekliyoruz. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokma hedefimize hiç olmadığımız kadar yakınız."

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.