Erdoğan konuştukça döviz fırlıyor: İşte yeni rekor!

Erdoğan konuştukça döviz fırlıyor: İşte yeni rekor!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İngiltere’nin başkenti Londra’da açıklamalarda bulundu döviz fırladı. İşte haberin ayrıntıları;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere’de Bloomberg televizyonuna mülakat verdi. Röportajın ardından ise Türk Lirası, ‘Dolar ve Euro’ karşısında tarihi düşüşlerinden birini daha yaşadı. Dolar 4.3983 liraya, Euro da 5.2481 liraya kadar yükseldi.

Erdoğan'ın röportajının ayrıntıları ortaya çıkınca döviz adeta patladı ve güne yeni rekorla başladı.

‘24 Haziran'dan sonra faizin şekli nasıl değişecek, siz para politikasına daha çok mu müdahil olacaksınız?’ sorusuna "Evet" yanıtı veren Tayyip Erdoğan, şu açıklamaları yaptı:

“Para konularında etkin bir başkan görüntüsü vermeye mecburuz.

Yerli ve milli parayla alışveriş yaparak kur baskısından korunuyoruz. Milli parayla alışverişin faydalarını gördük.

Merkez Bankası bağımsız diye yürütmenin başının sinyallerini bir kenara koymaz.”

Erdoğan'ın ekonomiye müdahale açıklamalarının ardından dövizde yukarı yönlü hareket başladı. Dolar ve Euro, güne yeni rekorlarla başladı.

Analistler, liradaki sert değer kayıplarını, petrol fiyatlarındaki yükselişi, yaklaşan seçimler öncesi artan kamu harcamaları, ekonomik verilerdeki zayıflamanın yanında, enflasyon ve cari işlemler açığının yüksek düzeylerine bağlıyor. Piyasaların gözü bugün, Hazine'nin çıkacağı iki ihaleye özellikle yabancı yatırımcıların ilgisinde olacak.

Erken işlemlerde, dolar 4.39 - 4.40 lira ve avro da 5.23 - 5.24 lira aralığında yeni rekor düzeylere yakın hareket ederken, dün tahvil bono piyasasında yüzde 14'e yakın kapanın gösterge 10 yıllık tahvil ve yüzde 16.10'a yükselen iki yıllık tahvilde bugünkü gelişmeler de izlenecek.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.