Erdoğan köşke çıkmaz

Erdoğan köşke çıkmaz

İlhami Işık Başbakan Erdoğan'ın en önemli projesi olan Çözüm sürecini nihayete erdirmeden köşke aday olmayacağını tahmin ettiğini belirtti.

İlhami Işık Sosyal medya sitesi Vivahiba’ya konuştu. Röportajında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine çözüm süreci penceresinden bakan İlhami Işık Erdoğan’ın bugün çok önemsenmeyen ‘’ters köşe’’ sözünün altında gerçekten bir ‘’Ters köşe’’ yattığını söyledi. Işık’a göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bugüne kadar gerçekleştirdiği bir çok proje var. Evet! Ama Erdoğan’ın en önemli projesi çözüm süreci ve onun kararlılığı dışında sürecin tamamlanması mümkün değil. Dolayısıyla Erdoğan süreç tamamlanmamışken köşke çıkıp yeniden kötü günlere dönülmesini istemeyecek…


İşte İlhami Işık’ın değerlendirmeleri:

“ERDOĞAN’IN HAKKI AMA…”

Bakıldığında, girdiği tüm seçimlerden üst üste başarılı çıkan, toplumun yarısının lider olarak gördüğü bir insan, siyaseten hangi tercihi yapmak istiyorsa bu onun en doğal hakkıdır. Toplumun yarısının tercihlerine evet dediği Başbakan Erdoğan’a “Cumhurbaşkanı olmasın” demeyi ahlaken anlamıyorum. Ama bunun dışında da konular var. 

“AK PARTİ’NİN ÖMRÜ AZALIR”

AK Parti her ne kadar güçlü olursa olsun, Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığını yüzde yüz hak ettiğine inansam da, Türkiye’de liderinin bir üst konuma geçtiği tüm siyasi partilerin ömrü bir seçim sonrasına kadardır. Geçmişte de böyle olmuştur. Eğer Erdoğan cumhurbaşkanı olursa, AK Parti’de problemler ve kan kaybı yaşanabilir kanısındayım. Başbakan Erdoğan dışında, AK Parti içinden gelen güçlü bir lider adayı yok. 

“ERDOĞAN KÖŞKE ADAY OLMAYACAK”


Yanılma ihtimalim olabilir ama ben Başbakan Erdoğan’ın bir sürpriz yapıp, cumhurbaşkanlığına aday olmayacağına inanıyorum. Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olmayıp, genel seçimlere kadar gidecek süreçte tüm gücünü AK Partiyi politik olarak yeniden yapılandırmaya ayıracağına inanıyorum. Yaşadığım tecrübeye göre, eğer Başbakan Erdoğan cumhurbaşkanı olursa, AK Parti’nin ömrünü 5 yıldan fazla görmüyorum.

ERDOĞAN’SIZ ÇÖZÜM SÜRECİ MÜMKÜN DEĞİL


Başbakan Erdoğan’sız bir çözüm bence mümkün değildir. Cihangir’de oluşan bir aydın tiplemesi kendini bu seçeneğe odaklıyor. Ancak günümüzde nereye geldiğimiz ve nelerin değiştiği gerçeğini ıskalamamak gerekiyor. Düşüncelerine, yaptıklarına, politikalarına katılırsınız ya da katılmazsınız ama Erdoğan karizmatik ve toplumun güven duyduğu bir lider. Verilen oylar da bunu gösteriyor. 

ERDOĞAN MİLYONLARIN GÜVENİYLE BARIŞIN SİGORTASIDIR

Erdoğan’ın göstermiş olduğu istikamete güvenen ve inanan milyonlar var. Böylesi bir destek, Erdoğan’ın çözüm sürecindeki varlığı adına başlı başına bir sigortadır. Erdoğan’a olan öfke ve kinle değil, gerçeklilikle bu konuyu değerlendirmek gerekiyor. Düşünün ki bir fabrikanın başında zalim bir patron var. Eğer bu patron iflas ederse, işçiler orada çalışmaya devam edebilir mi? Patron olmadan mümkün değil. Patron zalim, olmasa da olur değerlendirmesi absürttür.



Başbakan Erdoğan’ın çözüme ilgili olan iradesini çok önemsiyorum. Çünkü bu iradenin varlığı, kırk yıllık çatışmanın bitebilmesinin en önemli sigortasıdır. Bu iradeyi önemsemem, olan eksikleri ve sorunları söylememin önünde engel de teşkil etmez. Bu iradenin daha kalıcı olabilmesi için, süreçteki eksiklikler ve yanlışları yüksek sesle dile getirmek gerekiyor. Bir taraf Öcalan’ı itibarsızlaştırarak çökertmek istiyorken, birileri de Erdoğan’ı itibarsızlaştırarak süreci çökertmek istiyor. Bunun karşısında durmak, bana göre vicdanı bir görevdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.