Erdoğan: Lafa gelince terörün karşısındayız diyorlar

Erdoğan: Lafa gelince terörün karşısındayız diyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin YPG'ye verdiği desteği bir kez daha sert dille eleştirerek, "Lafa gelince terör örgütünün karşısındayız diyorlar, sonra terör örgütü YPG'yi yanlarına alıyorlar" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa ziyareti dönüşü, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. PKK ve YPG'ye karşı mücadeleye değinen Erdoğan, "Biz vurduk mu oturturuz. Ne PKK bir şey yapabilir, ne YPG. Hadi güçleri yetiyorsa, terör koridoru meselesinde yürüsünler. O terör koridoru olarak düşündükleri yeri de onlara mezar ederiz" dedi.

-“KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE BELLİ DEĞİL”-

ABD'deki Hakan Atilla davasıyla ilgili de konuşan Erdoğan, "Bu süreç tamamen siyasidir, adli ve hukuki değildir. Kimin eli kimin cebinde belli değildir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Washington yönetiminin Fethullah Gülen'e karşı adım atmamasını da eleştirerek, "Pensilvanya’nın arkasında ABD var. FETÖ’nün elebaşını ABD’de besleyip ona 400 dönümlük araziyi tahsis eden ABD. Ne yazık ki attıkları tek bir adım yok ama biz kovalayacağız" diye konuştu.

Erdoğan, Avrupa Birliği ile ilişkiler konusunda ise sıcak mesajlar verdi. Erdoğan, "2018'in yumuşama yılı olmasını temenni ediyorum. Siyasette düşmanlığı kalıcı kılmak ülke halklarına hiçbir zaman kazandırmaz" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevden uzaklaştırılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'a sahip çıkmasını da eleştiren Cumhurbaşkanı, "Beşiktaş’taki olaya yaklaşım tarzının hiç affedilir bir yanı yok, bunların çok daha açık bir biçimde ortaya çıktığını göreceğiz" açıklamasında bulundu.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.