Erdoğan mesajı verdi: AK Parti ile MHP birleşiyor!

Erdoğan mesajı verdi: AK Parti ile MHP birleşiyor!

Erdoğan 24 Haziran seçimleri için flaş açıklamalarda bulunarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk seçimi olan 24 Haziran seçimlerinin ardından Türkiye’nin bir çok partiyi bir kenara koyacağını söyledi.

“İLK TURDA KESİN BİTER”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Kamuoyu araştırmalarında herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Birinci turda biteceği burada çok açık, net görünüyor." dedi.

“ÇOK BÜYÜK BİR FARK VAR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kamuoyu araştırmalarında herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Birinci turda biteceği burada çok açık, net görünüyor. Şahsım üzerinde halkımın ciddi bir ittifakı var ve parlamentonun oluşumunda da hamdolsun diğer partilere mukayese edilemeyecek derecede orada da önemli bir fark söz konusu." dedi.

AK PARTİ MHP BİRLEŞECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben inanıyorum ki bu 50+1 konusu bundan sonraki süreçlerde Türkiye'de birçok siyasi partiyi de bu seçimlerden sonra bir kenara koyacaktır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NTV’de katıldığı programda Cumhur İttifakı’nın MHP’nin büyük katkılarıyla oluştuğunu ve bu birlikteliğin seçimlerden sonrada devam edeceğini belirterek şu açıklamalarda bulundu:

“MHP’nin bize bizim MHP’ye ihtiyacımız var. Bunu sürdürmemiz lazım. Basit bir kırılma söz konusu olursa burada milletimiz kaybeder. İttifak’ın içinde 3 parti varız. Biz olayı bir Cumhur mantığında tekil hale getirdik ve adını da Cumhur İttifakı koyduk. Bizim Cumhur ittifakını güçlü bir şekilde güçlendirerek sürdürmemiz lazım. Kabine için nasıl bir durum olacağını söylememiz söz konusu değil. Belki tamamı dışarıdan olacaktır. Ancak, parlamentoda iyi bir sayıya ulaşırsak AK Parti içerisinden de MHP’nin içerisinden de milletvekili olacak arkadaşlarımız Kabine içerisinde yer alabilirler.

MHP Ortak mitinge sıcak bakmıyor ancak sıcak bakarsa memnuniyetle ortak miting yapabiliriz.”

Erdoğan’ın bu açıklaması siyaset kulislerinde 24 Haziran seçimlerinin ardından AK Parti ile MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın tek bir siyasi parti teşekkülüne dönüşebileceğinin sinyali olarak değerlendirildi.

Hakan Sönmez      siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.