Erdoğan o zaman da faturayı CHP’ye kesmiş: Anti Amerikancılığı büyük tahilsizlik!

Erdoğan o zaman da faturayı CHP’ye kesmiş: Anti Amerikancılığı büyük tahilsizlik!

CHP eski Milletvekili Ceyhun İrgil’in yayınladığı arşiv haberinde Erdoğan’ın ABD gezisinde Hasan Cemal’e verdiği açıklamalarda CHP’nin anti Amerikancılığı’ndan yakındığı ortaya çıktı.

ABD ile Türkiye arasındaki Rahip Brunson krizi karşılıklı yaptırımlarla devam ediyor. CHP'nin 25. ve 26. Dönem Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil ise, arşivden dikkat çeken bir haber çıkardı...

ABD'nin Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırım kararları TL'nin zayıflamasına neden olurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da ABD'ye karşı bir boykot çağrısı yapmıştı.

CHP'nin 25. ve 26. Dönem Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil ise, arşivden dikkat çeken bir haber çıkardı. İrgil, sosyal medya hesabından 2005 yılındaki bir haber kupürünü paylaşırken, "Bir zamanlar Türkiye... Tarih gerçekleri ortaya çıkarır. Yeter ki tutarlı ve doğru durun" diye yazdı.

İrgil'in paylaştığı haber kupürü, 2005 yılında Milliyet gazetesinde, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye uçarken Hasan Cemal'e verdiği demeci yansıtıyor. Haberde, Erdoğan'ın ABD'ye uçarken, Anti Amerikancılığa karşı tavır alması konu ediliyor. Erdoğan'ın o dönem Hasan Cemal'e, CHP'nin ABD karşıtı olmasını, "talihsizlik" olarak değerlendirdiği görülürken, haberde, "Erdoğan Washington’u kızdıran Anti Amerikanizmin faturasını CHP’ye kesti: 'Bu ilk defa çıkmadı, talihsizlik ana muhalefetin de o çizgide olması'" ifadelerinin kullanılması dikkat çekiyor...

İşte İrgil'in o paylaşımı:

irgil.png

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.