Erdoğan onayladı! Haydin Seçime

Erdoğan onayladı! Haydin Seçime

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli erken seçim gündemi ile toplandılar. Toplantıdan sonra 15.30’da açıklama yapılacağı belirtilmişti. Şimdi o açıklamanın ayrıntılarını veriyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ankara’da erken seçim görüşmesi için bir araya geldi. Beştepe’de gerçekleşen görüşme yaklaşık 30 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şöyle: “Sayın Bahçeli ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Bahçeli'nin dün seçimlerin erkene alınması ile ilgili teklifini değerlendirme fırsatı bulduk. 15 temmuz darbe girişiminin başarısızlığa uğratılması siyasette de yeni bir dönemin başlangıcı oldu.”

SEÇİMLER 24 HAZİRAN’DA YAPILACAK

“ Seçimlerin 24 Haziran'da yapılmasına karar verdik. YSK seçim hazırlıklarına başladı. Bahçeli ile daha önce de çeşitli defalar bir araya gelerek ülkemizle ilgili iç ve dış gelişmeler üzerinde görüş alışverişinde bulunmuştuk. Bugün de oldukça geniş yelpazede istişare ettik. 15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlığa uğratılması siyasette de yeni bir dönemin miladıdır. Darbe gecesi gösterilen kahramanlık asla unutulmayacaktır. 7 Ağustos 2016'da Yenikapı'daki büyük miting ise milletin siyasetçilere verdiği mesajı net bir şekilde ortaya koymuştur. 16 Nisan halkoylamasına giden süreçte bu yol da ortaya çıkmıştır."

BAHÇELİ ÖNÜMÜZÜ AÇTI

"Yönetim sistemi değişikliğini Bahçeli'nin ön açmasıyla hayata geçirme imkanı bulduk. Anayasa değişikliği ilk seçimlerden sonra yürürlüğe girecektir. Bizim tercihimiz 2019 Kasım'ındaki seçimlere kadar dişimizi sıkmaktan yana olmuştur. Kararların daha güçlü şekilde uygulanabilmesi için yeni yönetim sistemine geçiş aciliyet olmuştur."

MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN

"Sayın Bahçeli'nin çağrısını yetkili kurullarla değerlendirdik. Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu sorunlar nedeniyle olumlu yaklaşma konusunda görüş birliğine vardık. Seçim konusunu ülkemizin gündeminden bir an önce çıkarmak şart olmuştur. Seçimlerin 24 Haziran'da yapılmasına karar verdik. Konuyla ilgili yasal süreci hemen başlatıyoruz. Milletimize hayırlı olsun diyoruz."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.