Erdoğan; Osman Öcalan’ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyordum

Erdoğan; Osman Öcalan’ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyordum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan G-20 Zirvesi için Japonya’ya hareketinden önce gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Erdoğan Osman Öcalan’ın TRT Kurdi’ye çıkması ile ilgili soruyu da yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan G-20 Zirvesi için Japonya’ya hareketinden önce gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Erdoğan Seçimlerden önce TRT Kurdi’ye çıkan Osman Öcalan ile ilgili soruya “arandığını bilmiyordum” dedi. 

“Erdoğan terörist başı Abdullah Öcalan’ın kardeşi, kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan’ın TRT Kurdi’ye çıkması” sorusunu ise şöyle yanıtladı:

“Doğrusu ben Osman Öcalan’ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyorum. Ancak TRT’ye müracaat etmiş ve TRT Kurdi de böyle bir program yapmışsa bunu da TRT’deki arkadaşlarımız bilirler. Ben o kurumdaki arkadaşlarımızın da bu hassasiyet içinde adım attıklarına inanıyorum çünkü bu konularda kendilerine güveniyorum. TRT Kurdi’yi kurarken kimse bize niye TRT Kurdi’yi kurdunuz demedi. TRT’yi yönetenler bütün hassasiyetleri göz önünde bulundurarak bu tür adımları atar, TRT Kurdi’nin reytingini nasıl yükselteceğini de düşünür, ülkeye nasıl faydalı olacağını da düşünür, buna göre de adımlarını atmıştır.”

 

 

 

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum