Erdoğan – Putin görüşmesinin ardından ilk açıklama: ‘Hayati konular görüştük’

Erdoğan – Putin görüşmesinin ardından ilk açıklama: ‘Hayati konular görüştük’

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı ile Arjantin’de kritik bir görüşme gerçekleştirdi. İşte haberin ayrıntıları;

Arjantin’de düzenlenen G-20 Zirvesi’nde iki lider bir araya geldi ve önemli konuları ele aldı. İki liderin özellikle Suriye konusunda bir görüşme gerçekleştirdikleri öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, G-20 Liderler Zirvesi kapsamında bir görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan, Putin ile yaptığı görüşmenin ardından, "Hayati konular görüşme fırsatımız oldu” diye konuştu.

ERDOĞAN’DAN İLK AÇIKLAMA

Görüşme öncesi kısa bir açıklama yapan Erdoğan, "İdlib'le ilgili görüşme yapmayı önemli buluyoruz. Kısa da olsa dar çerçevede İdlib'le ilgili atmamız gereken adımlar olduğuna inanıyorum" açıklamasında bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk akımıyla ilgili yaptığımız görüşmeler büyük önem arz ediyor. Bu arada İdlib ile ilgili olarak İstanbul'daki dörtlü zirve çok çok büyük önem arz etti. Tabii atmamız gereken çok daha farklı adımların olduğuna inanıyorum. Çok kısa da olsa dar çerçevede İdlib ile ilgili bir görüşme yapmayı doğru buluyorum." diye konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.