Erdoğan-Putin görüşmesinin perde arkası: 30 gemi Türkiye'ye geliyor!

Erdoğan-Putin görüşmesinin perde arkası: 30 gemi Türkiye'ye geliyor!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmenin detayları ortaya çıktı. Azak Denizi'nde bekletilen 30 yağ gemisi Türkiye'ye gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'le yaptığı görüşmenin detaylarını AK Parti MYK'sıyla paylaştığını belirten Arda Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

Erdoğan'ın muhatabı Putin'e iki ülke arasındaki ticarette Euro ve dolar dışında ruble, yuan ve altınla da alışveriş yapabileceklerini söyledi.

Görüşmede Erdoğan, Azak Denizi'nde bekletilen ayçiçek ve buğday hammaddesi yüklü, varış noktası Türkiye olan yaklaşık 30 gemiyi hatırlattı. Putin de söz konusu gemilerin Türkiye'ye çıkışıyla ilgili talimat vereceğini belirtti.

 

ERDOĞAN'DAN PUTİN'E: HEP BİRLİKTE BARIŞIN YOLUNU AÇALIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Mart (dün) Rusya Devlet Başkanı Putin ile yapmış olduğu görüşmede Ukrayna sorununun bir an evvel barışçı yöntemlerle çözümü konusunda her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını belirtmişti.

Acil bir genel ateşkesin bölgedeki insani endişeleri gidermenin yanında siyasi çözüm arayışlarına da fırsat vereceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hep birlikte barışın yolunu açalım” çağrısı yapmıştı.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.