Erdoğan seçimleri ertelemek istiyor

Erdoğan seçimleri ertelemek istiyor

Muharrem İnce iktidar partisinin vatandaşları dışladığını iddia ederek AK Parti'nin oyunun düşeceğini söyledi

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "AK Parti yerel seçimde belediyeleri kaybederse ardından genel seçim gelecek, burada yapılan seçimde de iktidardan düşecek. Onun içindir ki meclise gelemedi meydanlarda gürledi" dedi.


İnce, partisinin Afşin ilçesinde düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, CHP'nin Atatürk'ün emaneti olduğunu ve üyeleri arasında hiç bir farkın olmadığını söyledi.

AK Parti'nin yerel seçimlerde oyunun düşeceğine inandığını savunan İnce, iktidar partisinin vatandaşları dışladığını ileri sürdü.

İnce, TSK tarafından düşürülen Suriye uçağına ilişkin ise "Bakın bugün Suriye uçağını düşürdüler. Türkiye, Suriye uçağını neden düşürdü biliyor musunuz? AK Parti bahane arıyor. Türkiye'yi savaşa sokacak ve seçimi erteleyecek, bunu unutmayın" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'nin yerel seçimleri ertelemek istediğini öne süren İnce, "Bu seçimi ertelemek istiyor, çünkü korkuyor. AK Parti yerel seçimde belediyeleri kaybederse ardından genel seçim gelecek, burada yapılan seçimde de iktidardan düşecek. Onun içindir ki meclise gelemedi meydanlarda gürledi, kutuların suçunu savcılara yükledi, besmeleyle başladı insanları dışladı, yandaşları kefene büründü, 30 Mart'ın sonunda yüce divan göründü" diye konuştu.

İnce, AK Parti'nin ülkeyi bölme yönelik girişimlerde bulunduğunu ileri sürerek, şöyle devam etti:

"Bizlere bu haramzadeler Müslümanlığı öğretemez. Çocukların peşine TOMA'lar takılmış, çocuklara biber gazı atılmış o anki olağan refleksle canlarını kurtarmak için camiye atmışlar kendilerini, herkes bilir ki camiye ayakkabıyla girilmez. Ama başbakan meydanlarda şöyle anlattı 'Ey benim milletim, camiye ayakkabıyla girdiler' dedi. Ya insanlar canlarını kurtarmak için girmiş, temizleriz olur biter bunu meydanlarda konuşma. Ama ben uzun adama Afşin'den şunu söylemek istiyorum. Doğru söylüyorsun camiye ayakkabıyla girilmez ama camiye cebindeki haram parayla hiç girilmez."

Türkiye'de kardeşliğin pekişmesi için ayrıştırıcı tutum ve değerlendirmelerden kaçınılması gerektiğini vurgulayan İnce, herkesin acılara da sevinçlere de ortak olması gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.