Erdoğan talimat verdi Domates, biber, patlıcan kaç lira oldu?

Erdoğan talimat verdi Domates, biber, patlıcan kaç lira oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüksek fiyata meyve sebze satan marketleri uyarmasının ardından 81 ilde denetim başladı. İl müdürlükleri tek tek marketleri kontrol ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fahiş fiyata mal satan marketleri uyarmasının ardından 81 ilde denetimlere başlandı.

Yozgat Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, pazar yeri ve marketlerde denetim yaparak sebze ve meyve fiyatlarını kontrol etti. İrsaliye ve faturaları inceleyen ekipler, ürünlerin etiket fiyatlarını faturalarla karşılaştırdı.

Yozgat Sebzeciler ve Pazarcılar Dernek Başkanı Yardımcısı Cemal Yalçın, pazarda satılan sebze ve meyvelerin kaliteli ve fiyatlarının marketlere göre çok ucuz olduğunu söyledi.

Yalçın, "10 liraya aldığımız biberi 11-12 liraya satıyoruz. 4 liraya aldığımız domatesi 5 liraya satıyoruz. Vatandaşımızı pazara bekliyoruz. Halkımız pazara gelirse marketlerde de fiyatlar düşer" dedi.

'BİBER VE PATLICAN SATILMAYACAK'

Öte yandan bazı zincir marketler mevsimsel şartlardan en çok zarar gören biber ve patlıcan gibi ürünleri bir süreliğine satmama kararı aldı.

Kararı doğrulayan Antalya Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Nevzat Akcan “Patlıcan ve biberin kilosu halde bile 9-10 liraya ulaştı. Bu şartlarda bu ürün markete girerse 20 liraya satılması lazım. O yüzden kısıtlamanın yeni birçok ürüne yansımasını bekliyoruz” dedi. 

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.