Erdoğan talimat verdi: Türk hastanesi hemen açılacak

Erdoğan talimat verdi: Türk hastanesi hemen açılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Lübnan’da yaptırdığı Sayda Türk Hastanesi’nin en kısa zamanda hizmete alınması için Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Serkan Topaloğlu’na özel temsilci olarak görev verdi

Görüşmeler neticesinde Sayda Türk Hastanesi’nin açılması için Lübnan makamlarıyla mutabakata varılırken, hastanenin en kısa sürede hasta kabulüne başlaması için hazırlıklar başladı.

 

Lübnan'ın Beyrut Limanındaki patlamanın ardından Türkiye, kardeş Lübnan halkının yaralarını sarmak amacıyla başlattığı çalışmaları sürdürüyor. Türkiye'nin Lübnan'da inşa ettiği ve yaklaşık 10 yıl önce tamamlanmasına rağmen, Lübnan hükümetinden kaynaklı nedenlerden dolayı hizmete alınamayan Sayda Türk Hastanesi'nin bir an açılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla çalışma başlatıldı.

 

HEMEN İNCELEMELER BAŞLATILDI

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sayda Türk Hastanesi’nin bir an önce hasta kabulüne başlamasını sağlamak üzere Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Serkan Topaloğlu'nu özel temsilci olarak görevlendirdi. Prof. Dr. Serkan Topaloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatının ardından ilk olarak Sağlık Bakanlığı, TİKA ve Türkiye'nin Lübnan Büyükelçiliği ile hastanenin açılamama nedenleri ve çözüm önerileri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

LÜBNAN BAŞBAKANI’NDAN TEŞEKKÜR

Bugün de Lübnan temaslarına başlayan Prof. Dr. Serkan Topaloğlu ve beraberindeki Türk heyet, Lübnan Başbakanı Hassan Diyab tarafından kabul edildi. Başbakan Diyab görüşmede, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Beyrut Limanındaki patlama sonrası yaraları sarmaya yönelik gösterdiği ilgi ve dayanışmadan dolayı teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sayda Türk Hastanesinin açılması için özel temsilci görevlendirmesinden de büyük memnuniyet duyduğunu belirten Diyab, konuyla özel olarak ilgileneceğini, Sağlık Bakanına gerekli talimatı verdiğini ve süreci yakından takip edeceğini bildirdi.

 

EN KISA ZAMANDA AÇILACAK

Prof. Dr. Serkan Topaloğlu ve beraberindeki heyet, Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan ile ikili ve heyetler arası görüşme de gerçekleştirdi. Görüşmede, Lübnan halkına taziye ve geçmiş olsun dileklerini ileten Topaloğlu, Sayda Türk Hastanesinin açılmasını ve Lübnan halkına hizmet vermesini çok arzu ettiklerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bu konuda her türlü desteği verdiğini kaydetti.

 


Hastanenin genel olarak açılmasında ciddi bir eksiklik olmadığını, bazı teknik desteklerle bir an önce hasta kabulüne başlanabileceğini ifade eden Topaloğlu, bu konuda Türkiye'nin gerekli desteği sağlayacağını, hastanenin işletimi konusunda da teknik detayların en geç yarın tamamlanarak faaliyet planının takvimlendirmesinin yapılacağını söyledi.


Sayda Türk Hastanesi'nin özellikle hem pandemi sürecinde sağlayacağı fayda hem de ciddi derecede yaralanmayla sonuçlanan Beyrut Limanındaki patlama sonrası travma hastalarının tedavileri açısından kritik bir işlevi olacak.   

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.