Erdoğan 'talimatı verdim' demişti! Emekli maaşına zamda detaylar netleşti

Erdoğan 'talimatı verdim' demişti! Emekli maaşına zamda detaylar netleşti

Emekli maaşları için bakanların çalışmaya başladığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni zam oranını önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını duyurdu. Ancak emekli maaşına kademeli zam Ekim ayına kaldı.

Altı aylık enflasyon oranlarının açıklanmasıyla SSK ve Bağkur emeklisinin zam oranı yüzde 19.77 oldu.

Bu rakamın ardından emekli maaşlarına refah payı gelecek mi gelmeyecek mi sorusunun yanıtını merak ederken aylar önce yapılan düzenleme ile en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL’ye çıkarılmıştı.

Bu kararın ardından yaklaşık 8 milyon kişi aynı maaşı almaya başlamıştı.

Emekli maaşlarına gelecek yüzde 19.77’lik zam kök maaş üzerinden yapılacaktı yani kök maaşı 6 bin lira olan emeklilerin yüzde 19.77’lik zamla 7 bin 500 lirayı geçemediği için maaşlarında bir değişiklik olmayacaktı.

Bu nedenle refah payı için gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrilmişti.

 

“TALİMATI VERDİM…”

 

Konu ile ilgili partisinin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan konuşan Erdoğan, “Emeklilerin beklentilerini gözardı etmiyoruz. Kamuoyunda EYT olarak bilinen EYT'liler meselesini çözüme kavuşturduk. Dün enflasyon oranı netleşince emeklilerimizin alacağı yeni maaşları belli oldu. Yapılabilecek iyileştirmeler hususunda bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. Önümüzdeki haftalarda gerekli açıklamayı yapacağız. 85 milyonun her bir ferdinin refahını artırma mücadelemizi hız kesmeden devam edeceğiz” demişti.

 

EKİM AYINDA TBMM’DE OLACAK

 

Son detaylara göre emeklinin yüzde 19.77’lik zam oranına refah payı eklenecek. Kademeli zam için ise gözler yeni yapılacak düzenlemede olacak. 15 Temmuz’dan sonra Meclis’in tatile girmesi bekleniyor. Ekim ayında yoğun mesai yeniden başlayacak emekli maaşlarına kademeli zam tarifesinin de Ekim ayında Meclis’e gelmesi bekleniyor. Yeni düzenleme ile hedef prim maaş dengesini sağlamak. Düşük maaş alanlara daha yüksek, yüksek maaş alanlara ise daha az zam öngörülüyor. Böylece 8 milyon emeklinin en düşükten eşitlenen maaşlarında bir değişim de gerçekleşmiş olacak.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.