Erdoğan tarih verip duyurdu: Donanmaya 6 yeni tip denizaltı

Erdoğan tarih verip duyurdu: Donanmaya 6 yeni tip denizaltı

Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gölcük Tersane Komutanlığı'nda, Hızırreis Denizaltısı havuza çekme ve Selmanreis Denizaltısı ilk kaynak töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gölcük Tersane Komutanlığı'nda, Hızırreis Denizaltısı havuza çekme ve Selmanreis Denizaltısı ilk kaynak töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "2027 yılına kadar 6 adet yeni tip denizaltımızı donanmamıza kazandırmış olacağız." dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde; 

 

'Biraz sonra yeni denizaltı projemizin ikinci denizaltımızın olan Hızırreis'in havuza çekimini yapacağız. Teknik özellikleri itibariyle gerçekten göz doldurmaktadır. Su altında 3 gün görev yapabilen denizaltılarımız 12 hafta boyunca ikmalsiz suda kalabiliyor.

 

DONANMAYA 6 YENİ TİP DENİZALTI

 

Milli torpidomuz Akya'yı entegre ediyoruz. Hızırreis'in 2023'te, Selmanreis'in de 2027'de hizmete girmesini planlıyoruz. 2027 yılına kadar 6 adet yeni tip denizaltımızı donanmamıza kazandırmış olacağız. Bu denizaltıların inşa edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Daha 15-20 yıl öncesine göre hayal bile edilemeyen bu başarıları önemsiyor ancak yeterli görmüyoruz. Yerlilik oranımızı en üst düzeye taşımayı planlıyoruz. Hedefimiz mili denizaltı projemizi hayata geçirmektir. Hazırlıklarımız son sürat devam ediyor. MİLGEM'in inşasına 2025'te başlıyoruz. 

Kıbrıs Barış Harekatı nedeniyle ülkemize uygulanan haksız yaptırımları asla unutmadık. Teröristlere yönelik meşru harekatlarımız nedeniyle hedef konulduk. DEAŞ'la sahada göğüs göğse mücadele ettiğimiz dönemde bile aklı hayale gelmeyecek iftiralara uğradık. Bize parasıyla verilmeyen silahlar eli kanlı terör örgütlerine bedelsiz olarak on binlerce TIR'la aktarıldı. 15 Temmuz gecesi demokrasimize kasteden, 251 evladımızı şehit eden FETÖ'cü alçaklar birçok Avrupa ülkesi tarafından korundu. Bu devletler demokrasi düşmanlarını sorgusuz, sualsiz bağırlarına bastı. Suriye'de terör elebaşları kırmızı halılar serilerek karşılandı. 

Türkiye ne savunma ihtiyaçlarını giderilmesinde, ne de 40 yıllık terörle mücadelesinde müttefiklerinden beklediği desteği görmemiştir. Ülkemiz çoğu zaman gizli açık yaptırımlara, tehdit, baskı ve şantajlara maruz bırakılmıştır.

Dost bildiğimiz ülkelerin ihanetine, müttefik bildiğimiz ülkelerin ayak oyunlarına rağmen teröre karşı başarılı olduk. Bize parasıyla verilmeyen silahlar DEAŞ ile mücadele bahanesiyle terör örgütlerine aktarıldı.

 

FİNLANDİYA VE İSVEÇ'E NATO VETOSU 

 

Milli güvenlik konusunda somut adımlar görmek istiyoruz. İsveç'in yaptırımını hiçbir şekilde bir kenara koyamayız. Bunun hiçbir izahı yok. NATO'da oynadığımız rol ortadayken hala müttefiklerimizle yaptırımların kaldırılmasını konuşuyoruz.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.