Erdoğan Trump'ın ne açıklayacağını söyledi! IŞİD'e karşı zafer ilan edecek

Erdoğan Trump'ın ne açıklayacağını söyledi! IŞİD'e karşı zafer ilan edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATV – A Haber ortak canlı yayınında, ABD Başkanı Donald Trump’ın ne açıklayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündemi değerlendirmek üzere katıldığı canlı yayında, Trump’ın 24 saat içinde yapacağı açıklamayla ilgili, “IŞİD’e karşı zafer ilanı olabilir” dedi.

Trump’ın yaptığı 24 saat içerisinde Suriye’ye dair çok önemli bir açıklama yapacağının duyurulmasıyla ilgili yorum yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Trump'ın biliyorsunuz şu anda bir para talebi var. Bu para talebinin Kongre'den çıkması gerekiyor. Şu anda itibarıyla bu henüz çıkmış değil. Bu konuda da çok farklı yöntemleri kullanmak istiyor ama demokrat üyeler bunu üst mahkemeye götürme durumundalar. Böyle bir durum var. Bir diğer taraftan da bakıyorsunuz hala DEAŞ'ı adeta 24 saat içerisinde temizleyeceğini Sayın Trump iddia ediyor. Bu olur mu olmaz mı ayrı bir konu, zaten DEAŞ'tan orada ne kaldı ki? DEAŞ'ın artık kırıntıları var. Bu konuma gelmiş vaziyetti. Buradan da ben şunu anlıyorum, bunu söylemek suretiyle acaba 'Demokratları yanıma alabilir miyim, onların desteğini alabilir miyim?' böyle bir anlayış da olabilir diye düşünüyorum. Şu anda tabii yarınki açıklamada şunu bir defa kesinlikle söyleyecektir diye düşünüyorum, hani kırıntıları kaldı diyorum ya, diyecektir ki 'DEAŞ'a karşı zaferi kazandık.' Yani bir zafer ilanı olabilir. Bu ilanı yaparken de burada tabii DEAŞ'ın coğrafi hakimiyetini sonlandırmak gibi bir dert yok. DEAŞ'ı tamamen bitirmek ve DEAŞ'a kaynaklık eden özellikle ortamı sonlandırmak olabilir. Başka bir şey de olmaz diye düşünüyorum."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.