Erdoğan Türkmenistan'da! İki ülke arasında kritik anlaşmalar imzalandı

Erdoğan Türkmenistan'da! İki ülke arasında kritik anlaşmalar imzalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’a geldi. Erdoğan'ın ziyareti ile iki ülke arasında kritik anlaşmalar imzalandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov’un davetine icabetle hem resmi ziyarette bulunmak hem de Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 15'inci Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’a geldi.

 

BAŞBAŞA GÖRÜŞTÜLER


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Oğuzhan Köşkü'nde Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov ile bir araya geldi. Başbaşa görüşmenin ardından Türkiye ve Türkmenistan arasında ortak anlaşmalar imzalandı.

 

is-006.jpg

 

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İŞ BİRLİĞİ DAHA DA GELİŞECEK


Görüşmelerde, Türkiye-Türkmenistan ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, iki ülke arasındaki iş birliğinin muhtelif alanlarda daha da geliştirilmesi imkanları ele alınacak ve bölgesel meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunulacak.

 

EKONOMİ İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI 15. LİDERLER ZİRVESİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi ziyaretlerinin ardından Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov’un başkanlığında “Birlikte Geleceğe” temasıyla yarın düzenlenecek Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 15'inci Liderler Zirvesi’ne iştirak edecek.

 

sl-001.jpg

 

Zirve çerçevesinde Türkiye’nin kurucu üyesi olduğu Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın etkinliğinin artırılması, üye ülkeler arasında ticaret ve ulaştırma ağlarının yaygınlaştırılması, Covid-19 salgınıyla mücadele ve salgın sonrası döneme hazırlık bağlamında teşkilat bünyesindeki eşgüdüm ve iş birliğinin geliştirilmesi, ayrıca ileriye dönük ekonomik iş birliğinin güçlendirilmesi konularında görüş alışverişinde bulunulması planlanıyor.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.