Erdoğan, Ülkemizdeki Afganlı göçmen sayısını açıkladı.

Erdoğan, Ülkemizdeki Afganlı göçmen sayısını açıkladı.

5 saat 20 dakika süren kabine toplantısı sonrasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme dair açıklamalar yapıyor. Şu ana kadar 450 bin Suriyeli göçmen ülkelerine döndü diyen Erdoğan, ülkedeki Afgan göçmen sayısını da açıkladı.

Kabine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, 5 saat 20 dakika sürdü.

Toplantı sonrası "ulusa sesleniş" konuşması ile ilgili açıklama yapan Erdoğan, orman yangınları ve sel felaketi ile ilgili konularda alınan tedbirleri ve çalışmaları anlattı.

GÖÇMEN KONUSU

Türkiye gündeminin en önemli maddesi olan düzensiz göçmen sorunu hakkında açıklamalar yapan Erdoğan, İran sınırının güvenliğini sağlamak için yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Son günlerde tartışma konusu olan Afgan göçmenler ile ilgi olarak bilgi veren Erdoğan, Türkiye'de 300 bin Afganistanlı göçmen olduğu açıkladı.

Erdoğan, "ülkemizde 180 bini kayıtlı, 120 bini kayıtsız olmak üzere toplam 300 bin Afganistanlı göçmen bulunmaktadır." dedi.

Erdoğan sınır güvenliğinin önemine dikkat çekerek, muhalefetin dediği gibi, ülkede bir milyon, bir buçuk milyon Afgan göçmen olduğu iddiaları doğru değildir ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE YOL GEÇEN HANI DEĞİLİDİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin yol geçen hanı olmadığını belirterek, "Türkiye, elbette isteyenin istediği gibi elini kolunu sallayarak girip çıkabileceği, dilediği gibi hareket edebileceği sahipsiz bir ülke değildir." dedi.

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.