Erdoğan ve Bahçeli beraber çıkacaklar! Ay yıldız ittifakı

Erdoğan ve Bahçeli beraber çıkacaklar! Ay yıldız ittifakı

Ak Parti ve MHP ittifakında flaş gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. İşte son sürpriz gelişme ve haberin ayrıntıları;

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli ittifakların önünü açacak yasal düzenlemeyi kamuoyuna birlikte açıklayacaklar. İki parti arasında ayrıca bir de ittifak metni imzalanacak. İmzalar kamuoyu önünde atılacak.

AKP ile MHP seçim ittifakını kamuoyuna açıklamaya hazırlanıyor. ANKA’dan Besti Karalar’ın edindiği bilgilere göre, AKP, seçim ittifakı çalışmasının, “Milli Mutabakat”a yakışır bir şekilde kamuoyuna açıklanması gerektiğini düşünüyor. İki partinin kurmayları tarafından hazırlanan ve tamamlanan iki ya ya da daha fazla partinin seçime birlikte girmelerinin önünü açacak yasal düzenleme tamamlandı. Tamamlanan alternatifli metinler dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye sunuldu. Liderler inceleme yaptıktan sonra, ittifak komisyonu üyeleri son düzenlemeleri yapacak. Ardından iki lider bir araya gelerek, ittifak metnini kamuoyuna açıklayacak.

AKP kaynakları, “Cumhurbaşkanlığı seçim sistemine giderken, ittifaklarla gitmek anlamlı. Yeni bir sistem. Milli Mutabakat adı verdiğimiz ittifak düzenlemesini ‘milli mutabakata’ yakışır şekilde açıklanması gerekir” yorumunu yapıyorlar.

MİLLİ MUTABAKAT YA DA AY YILDIZ

Öte yandan, seçim ittifakının adı Milli Mutabakat olarak konulmuştu, Bahçeli son olarak “ay-yıldız” önerisi getirdi. İki liderin buluşmasında ittifakın adı da netlik kazanacak. Milli Mutabakat ya da ay yıldız olacak. Ancak, AKP ittifakın adının Milli Mutabakat olarak kalacağı görüşünde.

Milli mutabakat ya da ay-yıldız metni Erdoğan ve Bahçeli tarafından kamuoyuna açıklanacak. Öte yandan yasal düzenlemenin yanı sıra bir de AKP ile MHP arasında “ittifak metni” hazırlanacak. O metinde kamuoyu önünde iki lider tarafından imzalanacak.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.